Deel dit artikel ‹ Terug

Nidum & Ovum in voormalig Arsenaal Grave

Geplaatst op: maandag 1 november 2021


Aard Keijser en Lonneke van der Weyden zijn de drijvende kracht achter Keijser&Co en tevens achter Restaurant Ovum en Nidum; House of Inspiration.

Lonneke en Aard wonen met hun drie kinderen in Nijmegen. Toen ze voor hun bedrijf Keijser&Co op zoek gingen naar een pand dat aansloot bij hun wensen waren ze al een heel eind met een mooie locatie in hun eigen woonstad. Toen ze voor de tweede keer de tip kregen om toch echt eens te gaan kijken bij het voormalig Arsenaal in Grave besloten ze een bezoekje te brengen aan het vestingstadje. Aard: ‘We waren al zo goed als rond met het pand in Nijmegen, maar we maakten er gewoon een leuk dagje van. Lekker een stukje varen en aanmeren bij de Graafse haven. We struinden het centrum in en waren direct te spreken over de charme van dit stadje.’ Lonneke: ‘Grave heeft een bijzonder sfeervol en ondernemend centrum. De pittoreske straatjes en de ligging aan de Maas spraken ons wel aan. We waren ook direct enthousiast en onder de indruk van het Arsenaal. Met de eigenaar, de zoon van Jan de Bouvrie, hebben we rondgelopen en we zagen beetje bij beetje onze dromen uitkomen hier.'


OVUM Naast het restaurant en terras, zijn er ook mooie loungeruimtes aanwezig. De ruimtes zijn ook te reserveren voor privéfeestjes en zakelijke events. Van bruiloft tot boeklancering en van jubileum tot netwerkbijeenkomst. Bij Ovum kun je uitgaan van een hoog serviceniveau, of je nu gaat voor een kop koffie met gebak in de ochtend of een complete bruiloft, alles wordt met zorg bereid en gepresenteerd. Bij het restaurant, waar chefkok Sebastiaan Follong uit Wijchen de scepter zwaait kun je niet alleen terecht voor de lekkerste cheesecake van de wijde omtrek, maar ook voor een verrassende lunchkaart, dinerkaart en werkelijk originele barbites. ‘Niets bij ons is standaard. Want uit eten moet een feestje zijn, je moet verrast worden. Dat begint bij ons al bij de ambiance en Sebastiaan - winnaar NK Jonge Koks 2020 - maakt het af. Of je nu voor een ontspannen moment gaat of avondvullend geheel, als je maar geniet! Van Chef's zevengangendiner tot cocktail in de binnentuin. Heerlijk in het herfstzonnetje genieten van een lekker drankje met oesters, eendenloempia’s of een andere verrassende barbite. Of ga uitgebreid tafelen met onze High Sea met bijpassend wijnarrangement!


NIDUM: HOUSE OF INSPIRATION Nog even en ook Nidum; house of inspiration, opent haar deuren voor het publiek. Hier kun je werkelijk verdwalen tussen de nieuwste trends op woongebied en tijdloze items. Van verlichting tot loungebank en van geurkaars tot een gepersonaliseerd bed. 'Of je nu op zoekt bent naar de basis van je huis zoals vloeren en behang of juist de meubels, verlichting en accessoires, je vindt het bij ons. Ook alles voor buiten kun je hier vinden, van bloemenboetiek tot aan de tuinarchitect aan toe. Nidum is voor iedereen Voor particulieren, maar ook voor interieurprofessionals.


BOETIEKKAMERS Langzaam, maar zeker worden de grootse plannen van Aard en Lonneke uitgerold. Zo komen er ook zes boetiekkamers. Uiteraard geen standaard, maar exclusieve kamers stuk voor stuk ontworpen door - bekende - Nederlandse architecten. Kamers die ieder een eigen sfeer uitademen en waar je eigenlijk allemaal wel een keer een nachtje in wilt doorbrengen. Hou de website en de social media van Nidum en Ovum in de gaten voor de laatste mooie ontwikkelingen, wisselende exposities, mooie merken, wisselende kaart en meer.


Meer weten? www.nidum.nl