Deel dit artikel ‹ Terug

Donderdag 15 juli opening spellen op het Louis Jansenplein

Geplaatst op: dinsdag 6 juli 2010


Doe mee met de ballonnenwedstrijd en win een mooi spellenpakket!

Op donderdag 15 juni gaat het gebeuren! De geschilderde spellen op het Louis Jansenplein worden dan geopend. Om 16:00 uur die middag zal wethouder Jeugd Willemieke Vervoort het plein openen. Zij doet dit door het startsein te geven voor een ballonnenwedstrijd voor de jeugd van Cuijk. Iedereen kan meedoen en er is een mooi spellenpakket te winnen. De spellen zijn het idee van basisschool De Nienekes. Zij wonnen hiermee in 2009 de jaarlijkse Jeugdgemeenteraadsvergadering.

Jeugdgemeenteraad
De geschilderde spellen op het plein zijn een idee van basisschool De Nienekes. Met dit idee wonnen zij in 2009 de Jeugdgemeenteraad van de gemeente Cuijk. De Jeugdgemeenteraad wordt in de gemeente Cuijk eens per jaar gehouden en is bedoeld voor de groepen acht van de basisscholen in Cuijk. De klassen bedenken een plan voor de jeugd van de gemeente Cuijk en presenteren dit in de Jeugdgemeenteraadsvergadering. Ze verdedigen hun plan in de vergadering met de andere klassen. Het project is bedoeld om de leerlingen kennis te laten maken met democratie (hoe nemen we samen het beste besluit voor iedereen?).

Spellen
Het winnende plan in die Jeugdgemeenteraadsvergadering was om spellen op het Louis Jansenplein te schilderen voor de jeugd in Cuijk. Op deze manier wordt het plein een leuke plek om samen te spelen. De spellen zijn inmiddels bijna af, de laatste schilderwerkzaamheden worden voor de 15e door kunstenaar Titus Peters aangebracht. Daarnaast komen er door Kepser Metaal gemaakte vaste schijven te staan, zodat je kunt dobbelen voor Mens Erger Je Niet en kunt draaien voor Twister. Pionnen voor de spellen komen bij lunch- en ijssalon Peters-Rit te staan en zijn gratis (tegen betaling van een kleine borg) te gebruiken. Er zijn daarnaast ook twee hinkelbanen en het spel Slangen en Ladders.

Ballonnenwedstrijd om te openen
Om het plein te openen zal op donderdag 15 juli om 16:00 uur een ballonnenwedstrijd worden gehouden. Wethouder Jeugd Willemieke Vervoort geeft hiervoor het startsein. Alle jeugd uit de gemeente Cuijk kan aan de ballonnenwedstrijd meedoen. Meedoen is gratis en er is een mooie prijs te winnen; voor degene wiens ballon het verste komt, is er een spellenpakket ter waarde van €100,- te winnen. Natuurlijk bedoeld voor iedereen die maar niet uitgespeeld kan raken. Voor de ballonnenwedstrijd wordt de gemeente ondersteund door Prime Time Events en Florius Flowers; zij hebben de klas van de Nienekes in 2009 aangeboden de opening te steunen. Iedereen is van harte welkom om op donderdag 15 juli aanwezig te zijn bij de opening. Vanaf 15:30 kunnen kaartjes en ballonnen afgehaald worden. Er kan dan natuurlijk ook meteen gespeeld worden.