Eindelijk uitreiking Dr Peelen in zicht Uitreiking 2019
Deel dit artikel ‹ Terug

Eindelijk uitreiking Dr Peelen in zicht

Geplaatst op: vrijdag 8 oktober 2021


De genomineerden van de Dr Peelen Cultuurprijs en de Dr Peelen Stimuleringprijs hebben lang genoeg in spanning gezeten. Op aanstaande 6 november zal bij de Weijer in Boxmeer dan eindelijk duidelijk worden wie er met deze mooie prijzen vandoor gaan.


De genomineerden

Om het geheugen even op te frissen nog een korte introductie van de genomineerden.

Voor de Dr Peelen Cultuurprijs zijn dat in willekeurige volgorde Roel Verheggen, Bart-Jan Baartmans en Stichting Schijt aan de Grens. Voor de Dr Peelen Stimuleringprijs zijn twee voordrachten genomineerd, namelijk de werkgroep ‘Overloon War Cemetery’ en Luuk Weerts als persoon die gedeeltelijk zijn werkzaamheden voor het oorlogsmuseum Overloon uitvoert.


Roel Verheggen

Roel is een muzikale duizendpoot en zou je kunnen kennen als zanger, regisseur, fluitist, vocal coach en dirigent. Zo heb je hem wellicht zien optreden bij Passion, Cinemagic, Choral highlights, Plo draait door, Helse Liefde, Oker Overloon, Rabo Music Sensation, het Vierdaagse orkest en op nationale televisie bij het TV-Programa ‘We want more’ waar hij met Angels Rule succesvol aan mee heeft gedaan. Een man die zijn sporen niet alleen heeft verdiend maar ook absoluut al heeft achtergelaten en waar we nog veel meer van (mogen) verwachten.

Bart-Jan Baartmans

Bart-Jan is ook geen onbekende in het muziekwereldje. Je kunt hem kennen als muzikant bij Bengels, BJ’s Wild Verband en onder andere de Hello Goodbye Band. De meeste Boxmerenaren zullen hem echter ook in het hart hebben gesloten door het Boxmeerse Volkslied, of het lied Rondemiss over Daags na de tour. Want wat je raakt dat onthou je beter. En jou raken met ‘rake’ teksten en fijne melodien is iets wat er bij Bart-Jan al geruime tijd in zit. Hij zet zich ook in voor culturele events als de documentaire van de Metworst, Op de Toffel in Vierlingsbeek, maar ook Schijt aan de Grens.


Schijt aan de Grens

Als Stichting is ‘Schijt aan de Grens’ genomineerd. Deze club met de enigszins provocerende naam heeft een duidelijk doel: De grens tussen het Limburgse Venray en het Brabantse Boxmeer opheffen. Het streven van het festival is het Limburgse publiek laten kennismaken met het culturele aanbod van Brabant en omgekeerd. Daarnaast is het de bedoeling om publiek, artiesten en kunstenaars, zowel professionals als amateurs, uitdagen hun grenzen te verleggen, mét succes! De grenzen beginnen al goed te vervagen!


Overloon War Cemetery

De werkgroep bestaat uit zes enthousiaste mannen, die de herdenking eens per jaar op de oorlogsbegraafplaats niet voldoende vinden. Wie zijn die mannen de hun leven hebben gegeven voor onze vrijheid? Volgens, Lid van de werkgroep, Oscar Huisman verdienen zij meer dan de anonieme rustplaats. Iets waar zij hard mee bezig zijn om verandering in te brengen.


Luuk Weerts

Luuk Weerts, 29 jaar is geboren en getogen in Overloon. Hij is op zijn 17e begonnen in het Oorlogsmuseum Overloon en men rekent hem daar inmiddels tot de inboedel. Luuk is genomineerd voor zijn betekenis bij onder andere Museum in het donker en zijn vlogs waar hij jong en oud inspireert om naar het prachtige museum te komen.


Noteer in je agenda

De uitreiking wordt muzikaal ondersteund door de 4e Hoedanigheid. De geldende coronamaatregelen op 6 november worden toegepast. Noteer 6 november alvast in uw agenda!

Alle interviews met de genomineerden nalezen? www.drpeelen.nl

advertentie