Deel dit artikel ‹ Terug

Huistheater De Steenakker gaat weer van start!

Geplaatst op: dinsdag 21 september 2021


We gaan weer beginnen!!! Wat een genot, na ruim 1,5 jaar. Ongelofelijk veel zin in, jullie ook?
We hebben niet stil gezeten. Het theater is flink verbouwd, de foyer is verplaatst en de zaal is 180 graden gedraaid. Je betreedt nu de theaterzaal waar eerst de artiesten het podium opkwamen (dan weet je ook hoe dat is ;-). Achter de zaal hebben we het artiestenverblijf verbeterd. Artiesten kunnen er nu voor een wat langere tijd verblijven om aan een theater- of muziekproject te werken, te repeteren, een eindmontage te maken, een stuk of boek te schrijven. Met de mogelijkheid om aansluitend een voorstelling, try-out of presentatie te geven. Uniek bij de Steenakker! Heel sjiek noemen ze dat ‘Artist in Residence’. Wij noemen het gewoon een ‘Broedplaats op de hooizolder’.

Vanwege corona houden we de geldende maatregelingen in acht. De regel daarbij is dat we de CoronaCheck-App hanteren. Kom op tijd!
En leuk.., we gaan jullie verrassen met een prachtig programma het komende seizoen. Met hele mooie muzikanten én - voor het éérst - hebben we een eigen productie in huis. Bart heeft in coronatijd, vanuit zijn oude vak in het theater, een toneelstuk geregisseerd. Kom kijken naar een van de zes voorstellingen van ‘Kletskoppen’ in oktober. Warm aan te bevelen voor wie van echt toneel houdt.

PROGRAMMA 2021-2022
Onder voorbehoud van wijzingen.
Mochten er ná je ticketaankoop nog wijzigingen plaatsvinden, dan kunnen gekochte tickets óf worden doorgeschoven naar een mogelijke nieuwe datum óf de kosten worden teruggeboekt.

Op 26-09 Yuri Honing & Wolfert Brederode Jazz Cross-over
Een van de meest gevierde Nederlandse saxofonisten, Yuri Honing, scoort met zijn nieuwe theaterconcert Bluebeard de ene na de andere vijf sterren-recensie. Zo wordt het geluid warm en empatisch genoemd en wordt zijn muziek zelfs als onbenoembaar mooi bestempeld. Laat je verleiden door Honing en treedt binnen in het mysterieuze klanklandschap van de iconische Blauwbaard. Yuri komt samen met zijn pianist Wolfert Brederode.

Op 15-10 Rob Scheepers Cabaret try-out
Na zijn 1ste try-out van Gulzig - februari 2020 in de Steenakker - stopte zijn tour langs de theaters. Maar Rob is Haps niet vergeten!! Hij komt terug met een nieuwe try-out, ter voorbereiding op zijn nieuwsjaarconference ‘Scheepers prikt door’. !

Op 22-10 t/m 31-10 Kletskoppen Toneel
Eerste theaterproductie in eigen huis! Kletskoppen is gemaakt in de Corona t?d, waarin de acteurs niet ‘met elkaar’ konden repeteren, maar wel apart. Het is een vr?e bewerking naar analogie van drie naar het Nederlands vertaalde monologen uit de BBC serie Talking Heads van de Engelse auteur Alan Bennett. Je maakt kennis met drie personages die op belangr?ke kruispunten in hun leven staan. Zes keer te zien in de maand oktober.

Op 05-11 Rachel Croft S&S Keltisch, Folk
Rachel is een jonge sing en songwriter uit York. Ze was al eens eerder in de Steenakker en dat was een prachtige avond. Rachel is in Engeland en Ierland een populaire Folk artieste. Ze wint je voor zich door haar prachtige stem, met diepe tonen, groot bereik en haar verschijning. Salontheater. Tip voor een avond uit voor groepen, vrienden, familie, collega’s.

Op 26-11 Alex Roeka Kleinkunst
Prachtig nieuw theaterprogramma van een uiterst innemende en unieke performer!

Op 12-12 Sedaa
Magische klanken uit Mongolië.
Sedaa is een muzieksensatie met boventoonzang (keelzang) en virtuoos spel op authentieke instrumenten. Indrukwekkend vanaf de allereerste klanken.

16-01 Guy Verlinde Blues, Americana
Zijn nieuwste album ‘Standing In The Light of a Brand-new Day’ is een nieuwe stap in zijn muzikale en tekstuele ontwikkeling. Zijn liefde voor akoestische muziek blijft echter onveranderd. Guy komt met de jonge klasse muzikant Olivier Vander Bauwede. Hij is één van de nieuwe lichting Gentse bluesmuzikanten. Hij verkent met zijn mondharmonica's de meest verscheidene muziekstijlen en gaat verder dan de traditionele blueslicks.

06-02 Mercy John Americana

Zijn debuutalbum ‘This Ain’t New York’ opende vele deuren voor deze nuchtere Brabander (Veghel). Zoals diverse grote festival optredens en een tour met JW Roy en Danny Vera. Americana op zijn best!