Deel dit artikel ‹ Terug

Winnaars Kampioenendag 2010

Geplaatst op: donderdag 1 juli 2010


En de winnaars zijn…

Sporttalent Meisjes: Kim Loeffen, zwemmen, lid van ZWK Merlet Cuijk
Kim is een jonge dame van 16 jaar die ook door het vele trainen op topniveau zwemt binnen Brabant en Nederland. Kim heeft in het verleden al diverse malen binnen de top van Nederland NJK gezwommen en is ook nu met de NK limieten op zak verzekerd van een startbewijs tijdens dit jaar te houden NK Sprint en de NK.
Kim zwemt en traint ook in Eindhoven bij de talentontwikkeling van Brabant. Ze behaalde op de Brabantse Kampioenschappen: 6 maal de Brabantse Titel op de 400m, 200m, 100m vrijeslag, 200m rugslag, 200m wisselslag en de 50m schoolslag. 3x zilver op de 50m vrijeslag, 200m schoolslag en 100m rugslag en 1x Brons 100m schoolslag.

Sporttalent Jongens: Daniel van Dijk, zwemmen, lid van ZWK Merlet Cuijk
Daniël werd drie keer Brabants Kampioen en wel op de volgende onderdelen: 100m Rugslag, 200m Rugslag Lange Baan en 100m Rugslag Korte baan. Hij behaalde 3x de zilveren plak op de 100 en 200m vrijeslag en op de 200m wisselslag. De bronzen plak mocht hij in ontvangst nemen op de 100m en 200m Vlinderslag. Daniël van Dijk is 12 jaar en behoord tot te topzwemmers in zijn leeftijd van Brabant en traint 5 tot 6 maal per week. Daniël zal dit jaar uitkomen tijdens het NJK Nederland. Hier zwemt de top zestien junioren van Nederland die strijden om de Nederlandse titel. Hij heeft tijdens de Brabantse kampioenschappen de behorende limieten behaald voor een startbewijs. Daniel zwemt en traint ook in Eindhoven bij de talentontwikkeling van Brabant.

Sportman van het jaar: Sebastiaan Kokke, turnen, lid van Flik-Flak Den Bosch
Sebastiaan is 28 jaar oud en is dit jaar al 22 jaar als wedstrijdturner op landelijk niveau bezig. Hij is begin van deze maand op 6 juni 2010 in Emmen tijdens de NK-Toestelfinale weer Nederlands Kampioen geworden op Vloer in de categorie Senior 1e Divisie. Sebastiaan turnt in de 1ste divisie Heren Senior 3. In juni 2009 veroverde Sebastiaan in één weekend met zes wedstrijden wel vijf medailles. Een Meerkamp wedstrijd zal er volgend seizoen waarschijnlijk niet meer inzitten, hij heeft namelijk last van blessures. Maar aan stoppen denkt hij nog niet, hij gaat zich waarschijnlijk specialiseren op twee of drie toestellen: vloer, sprong en ringen.

Sportvrouw van het jaar: Ielja Strik, powerliften
Ielja is dit jaar voor de tiende keer Nederlands kampioen powerliften geworden. In de eerste helft van 2010 heeft ze vaker het erepodium mogen betreden om de gouden plak in ontvangst te nemen en wel op het NK Powerliften, NK bankdrukken en het EK Powerliften. In mei van dit jaar is ze voor de zevende keer wereldkampioen geworden, deze keer in de categorie Bankdrukken.

Sportploeg junioren: Civicum MB1, hockey Cuijk
Civicum MB1 is een meisjesteam dat in 2010 als eerste is geëindigd in de KNHB-veldhockeycompetitie in de 1e klasse. Het is een team van enthousiaste meiden die sport, prestatie, vriendschap en gezelligheid in alle hevigheid hand in hand laten gaan. Het team is een voorbeeldteam van samenwerking, voor elkaar willen werken en van enthousiasme en gezelligheid. Het team geldt als de beloftevijver voor het dames 1-team van Hockeyvereniging Civicum. Afgelopen seizoen waren diverse speelsters wekelijks actief als invalster bij het Dames 1-team van Civicum en zij speelden dus regelmatig twee wedstrijden per weekend.

Sportploeg senioren: Energo, dames 1, volleybal Beers
Na afwezigheid van een jaar is het team weer gepromoveerd naar de 1e divisie. Daarmee zijn ze het hoogst spelende team in het land van Cuijk en een enorm visitekaartje voor Beers en gemeente Cuijk, én voor de volleybalsport in deze regio. Dit blijkt ook wel uit het aantal toeschouwers dat bij elke thuiswedstrijd in de Kloosterhof aanwezig is. Ze zijn kampioen geworden in de tweede divisie landelijk.