Deel dit artikel ‹ Terug

Oeffelt viert feest

Geplaatst op: dinsdag 29 mei 2007


Gemeente Boxmeer, Parochie San Salvator, de Ondernemersvereniging Oeffelt en de Dorpsraad organiseren op zaterdag 2 en zondag 3 juni 2007 een gezamenlijk feest. De dorpsbewoners zijn allemaal uitgenodigd. Gevierd wordt de opening van het Lietingplein, de revitalisering van de dorpskern en daarnaast de afsluiting van het jubileumjaar van het 50-jarig bestaan van het kerkgebouw. Het feest speelt zich af op het spiksplinternieuwe Lietingplein en het Kerkplein, waar de feesttent staat. Meer informatie op www.dorpenboxmeer.nl.

Revitalisering dorpskern Oeffelt
Al in 2001 is begonnen met plannen om de dorpskern van Oeffelt te versterken. Nu is het zover en zijn de belangrijkste dorpsstraten en –pleinen tot een meer samenhangend dorpshart gemaakt. Naast het nieuwe Lietingplein en het appartementencomplex is er een duidelijke verbinding gekomen met de kerk en het Kerkplein. Het is gerealiseerd met hulp van het Ceresprogramma. Het Ceresprogramma stelt meer dan 1,8 miljoen euro aan Europese gelden beschikbaar voor projecten die de regio Noordoost-Brabant versterken. De totale kosten voor de revitalisatie van het dorpshart van Oeffelt bedragen zo’n € 940.000. Ceres draagt bijna € 340.000 bij. De rest is betaald door gemeente Boxmeer (ruim € 500.000), Waterschap (€ 17.000 euro) en de Provincie Noord-Brabant (€ 80.000).

Afsluiting Jubileum 50-jarig bestaan kerkgebouw San Salvator
Onderdeel van de festiviteiten is de afsluiting van het Jubileumjaar rond het 50-jarig bestaan van het kerkgebouw. De nieuwe kerk is gebouwd na verwoesting van de oude kerk in de oorlog. Het is dit jaar 50 jaar geleden dat de kerk in de Oeffeltse parochie is geconsacreerd. In mei 2006 is het jubileumjaar begonnen. Toen was het 50 jaar geleden dat het kerkgebouw in gebruik is genomen. Dit is gevierd met een feestelijke eucharistieviering, de tentoonstelling “Oeffeltse geloofsgemeenschap in de loop der eeuwen”, een officiële opening door burgemeester Van Soest en een grote reünie van het jongerenkoor Imemato.

Voorlopig feestprogramma
Zaterdag 2 juni staat in het teken van de opening van het Lietingplein. Om 17.00 uur start een markt. Op deze markt presenteren zich de Oeffeltse verenigingen, de ondernemers, de kunstenaars en hobbyisten en de zorginstellingen. De kramen staan opgesteld aan de Lietingsestraat vanaf het Lietingplein naar het Kerkplein. Om 18.00 is de officiële opening van het nieuwe plein door Burgemeester Van Soest. Pastoor Van Breemen zegent het gebouw en het plein officieel in. De avond wordt afgesloten met een Oeffeltse concert. In de feesttent treden artiesten op van Oeffeltse bodem. Toegang is gratis.

Zondag 3 juni wordt vanaf 10.00 uur de afsluiting van het jubileumjaar voor het 50-jarig bestaan van het kerkgebouw gevierd met een feestelijke H. Mis. Na de H. Mis is in de feesttent op het Kerkplein van 11.15-14.00 uur een uitgebreide dorpsbrunch. De brunch wordt verzorgd door de Oeffeltse horeca: Restaurant Bloemers, Gemeenschapshuis De Kleppenburg, ’t Smulhuukske, Restaurant Hotel ’t Veerhuis, Café De Wijngaard en Café Catering De Wissel. Toegangskaarten voor de brunch zijn van woensdag 23 t/m 30 mei 2007 verkrijgbaar bij Spar Boere.
advertentie