Een ommetje op het Kattepedje Deel dit artikel ‹ Terug

Een ommetje op het Kattepedje

Geplaatst op: donderdag 8 juli 2021


Op dinsdag 29 juni is het Kattepedje in Wanroij officieel geopend door wethouder Huub Bellemakers. De naam komt van de wilgenkatjes, die vroeger aan dit pad te vinden waren. Het wandelpad is een mooie doorsteek vanaf de Kattenstraat in Wanroij en eindigt aan de Peelkant. Bedoeld voor iedereen die even een ommetje wil maken, maar ook de schoolgaande jeugd ziet het pad als welkome doorsteek. Het pad is informeel al een tijd in gebruik, en juist in coronatijd is het een heel welkome wandelroute geworden.
Initiatiefnemers
Thijs van de Hulsbeek, Jan Suykerbuyk en Kees Jozephs zijn vanuit de dorpsraad de initiatiefnemers. Het ontwerp van de rustplaats lag in handen van Carla Rovers, landschapsarchitecte en als inwoner van Wanroij betrokken bij het project. Een van de eisen was dat het pad ook geschikt is voor rolstoelen. Daarom is gekozen voor een (half)verharding die een stevige ondergrond biedt. Dit natuurproduct op kalkbasis heeft ook een natuurlijke uitstraling.
Aandacht voor de bijen
De aandacht voor de natuur blijkt ook uit de begroeiing bij de rustplek; de geplaatste bomen en struiken zijn zeer geschikt voor bijen en vlinders. Onderweg wordt gebruik gemaakt van een bijenvriendelijk bloemenmengsel. Dit alles draagt bij aan de biodiversiteit.
Daarnaast is met de opening van het Kattepedje ook het insectenhotel geplaatst, gemaakt door de bijzondere medewerkers van de sociale werkplaats in Overloon (www.bijenhotelkopen.nl). Het hotel wordt voornamelijk gebruikt door insecten en de wilde bij. Dit insectenhotel is een geschenk van de projectbegeleider Jens Ingenieursadviseurs aan alle gebruikers van het Kattepedje.
 
advertentie