Deel dit artikel ‹ Terug

Wandelen voor het goede doel

Geplaatst op: donderdag 24 juni 2021


Infrascoop BV, grond- weg- en waterbouwbedrijf uit Cuijk, weet in coronatijd op ludieke wijze fysiek contact te houden met zakenrelaties. Met hun wandelactie zamelen ze tegelijkertijd geld in voor Stichting Leergeld Land van Cuijk.

Directeur Ton Derks mist in tijden van corona het persoonlijk contact met zijn zakenrelaties. Het vergaderen via MS Teams en Zoom went wel, maar een een-op-eengesprek aan tafel met een kopje koffie erbij blijft toch zijn voorkeur houden. Wandelen op anderhalve meter afstand is prima te combineren met een goed gesprek, dacht hij. Zo ontstond het idee om te gaan wandelen met relaties langs de projecten van Infrascoop in Cuijk en Nijmegen.

Donatie aan Stichting Leergeld Land van Cuijk
Om het wandelen een extra dimensie te geven, koppelde Infrascoop een goed doel aan de afgelegde kilometers. Dat moest een doel zijn in het Land van Cuijk, de regio waar Infrascoop veel projecten realiseert. Dit goede doel werd gevonden in de Stichting Leergeld Land van Cuijk. Deze stichting heeft als motto: “Laat ieder kind weer meedoen!” Dankzij de stichting kunnen kinderen van ouders die het niet breed hebben toch lid worden van een vereniging, voetbalschoenen of een laptop voor school kopen en net als andere kinderen mee op schoolreis. Geen kind mag aan de kant blijven staan vindt de stichting. Infrascoop sluit zich volledig aan bij die gedachte en doneert daarom een bedrag van € 655,-. Op 16 juni overhandigde Infrascoop directeur Ton Derks de cheque aan Hennie Wijn-Frencken en Tiny Weemen, vertegenwoordigers van Stichting Leergeld.