Deel dit artikel ‹ Terug

Zoo Crime Investigation

Geplaatst op: dinsdag 22 mei 2007


Iedere zaterdagmiddag in juni kunnen kinderen in Zoo Parc Overloon meedoen aan de spannende activiteit Zoo Crime Investigation. Tijdens Zoo Crime Investigation ontdekken de deelnemers dat er in het park een dode zwart-witte vari is gevonden. Het is duidelijk dat het dier geen natuurlijke dood is gestorven. Op het plaats delict zijn aanwijzingen gevonden van verschillende mogelijke verdachten. Van wie zijn de sporen die zijn achtergelaten? Wat hadden de verdachten te zoeken op het plaats delict? De kinderen gaan aan de slag als forensisch onderzoeker en proberen samen de moord op te lossen.

Gekleed in echte onderzoeksjassen en met behulp van loep, kwast, pincet en andere onderzoeksmaterialen gaan de kinderen aan de slag om de dader te vinden. Het plaats delict is afgezet en de onderzoekertjes verzamelen allerlei bewijsmateriaal. Voorzichtig, om geen sporen uit te wissen, wordt het bewijsmateriaal met behulp van een pincet in een zakje gedaan en voorzien van een etiket met naam en vindplaats.

De gevonden bewijsmaterialen worden aandachtig bestudeerd en geanalyseerd. Van wie zijn de gevonden braakballen? En welke verdachte is een pluk vettige haren verloren? Zo vinden de kinderen steeds meer bewijzen tegen de mogelijke dader. Zitten de jeugdige onderzoekertjes op het goede spoor en vinden ze de dader óf blijft de moord op de zwart-witte vari een onopgelost mysterie?

Zoo Crime Investigation start iedere zaterdagmiddag in juni om 13.30 uur en kost € 5,50 per persoon, dit is inclusief activiteit, patat en drinken, maar exclusief entree. In verband met beperkte deelname is reserveren noodzakelijk. Inschrijvingen kunnen telefonisch worden doorgegeven.
advertentie