Deel dit artikel ‹ Terug

Verbindende woorden tijdens Po√ęziemaand BiblioPlus

Geplaatst op: vrijdag 22 januari 2021


In deze tijd van lockdown en avondklok is de behoefte aan samenzijn groter dan ooit. Gelukkig kunnen woorden verbinden en mensen samenbrengen. Houd je van poëzie of wil je poëzie ontdekken? Dan is de Poëziemaand van BiblioPlus iets voor jou. Nederland en Vlaanderen besteden tijdens Gedichtendag en Poëzieweek van donderdag 28 januari 2021 tot en met woensdag 3 februari aandacht aan gedichten. Maar BiblioPlus gaat samen met taalcollectief De Kneep verder. Activiteiten met gedichten duren de gehele maand februari en de feestmaand wordt afgesloten met een gedichtenmiddag op 25 februari.
Het thema is dit jaar “Samen”. Woorden van dichters rijgen zich aaneen en vormen een levensader die pulseert en het hart vormt van onze samenleving. Ze verbinden en voeden ons, inspireren en brengen samen. Tijdens de Poëziemaand biedt BiblioPlus verschillende activiteiten aan.

Dichter aan de Lijn

Wie van mooie gedichten houdt of van grappige of gevoelige woorden kan tijdens de Poëziemaand gebeld worden door een dichter uit de regio. BiblioPlus en taalcollectief De Kneep hebben een aantal schrijvers bereid gevonden om enkele zelfgemaakte of zorgvuldig uitgekozen gedichten voor te lezen en via de telefoon te delen met liefhebbers.

Ontmoet Dichters Online
Ben jij een echte poëzieliefhebber? Meld je dan aan voor Ontmoet Dichters Online: een online poëzieavond live vanuit het Bibliotheektheater in Rotterdam, op donderdag 4 februari van 19.30 - 21.00 uur. Deze avond staat in het teken van voordrachten en interviews met jouw favoriete dichters. Ook krijg je de kans om zélf vragen te stellen! Je kunt tijdens Ontmoet Dichters Online kijken en luisteren naar de dichters Tsead Bruinja, Iduna Paalman, Maureen Ghazal en Daniëlle Zawadi.

Verrassingstas Poëzie
Laat je door je bibliotheek verrassen en leen een gratis verrassingstas Poëzie. Deze bevat enkele gedichtenbundels en gedichten met een lokaal tintje. Deze (en andere) verrassingstassen bestellen kan telefonisch tijdens openingstijden van de AfhaalBieb.

Poëzie bij de thee
Op donderdag 25 februari sluiten we de Poëziemaand af en ontmoeten we elkaar tijdens Poëzie bij de thee. Een gedichtenmiddag in Bibliotheek Boxmeer of online. Met dichters uit de regio die eigen werk en gedichten van anderen voordragen en samen met deelnemers nieuwe gedichten gaan maken. Meer informatie, inspiratie en de mogelijkheid om aan te melden voor activiteiten vind je op www.biblioplus.nl/poeziemaand