Deel dit artikel ‹ Terug

Vrijwilligers van de Maasheggen genomineerd voor de nationale Erfgoedprijs

Geplaatst op: dinsdag 3 november 2020


Stemmen kan tot 20 november
Een groep vrijwilligers uit Oeffelt en omgeving die zich al jaren inzet voor behoud van de Maasheggen maakt kans op de nationale Erfgoedvrijwilligersprijs en daarmee 10.000 euro.

De werkgroep Oeffelt en Loerangel van Stichting Landschapsbeheer Boxmeer (SlaBox) behoort tot de drie genomineerden voor deze nieuwe prijs. De andere finalisten zijn de Brabantse jongerenorganisatie Erfgoedbènde uit Den Bosch en Erfgoed Gezocht van de Universiteit Leiden, Landschap Erfgoed Utrecht en Erfgoed Gelderland.

Stemmen tot 20 november

De Maasheggen-werkgroep zet zich sinds 2009 in voor de ontwikkeling en behoud van de karakteristieke heggen in de uiterwaarden van de Maas in de gemeenten Boxmeer en Cuijk. Deze vrijwilligers houden ook jaarlijks het Nederlands kampioenschap Maasheggenvlechten in Oeffelt. Ook bieden ze workshops heggenvlechten en excursies door het werelderfgoedgebied aan.
Stemmen is mogelijk tot 20 november via www.erfgoedvrijwilligersprijs.nl

Uitreiking op 4 december
De Erfgoedvrijwilligersprijs is in het leven geroepen door minister Ingrid van Engelshoven, Op 4 december reikt zij deze prijs uit in de Koninklijke Schouwburg in Den Haag. Dit is te volgen via een livestream.

Stichting Nederland Monumentenland draagt zorg voor de organisatie van deze nieuwe landelijke prijs. Deze stichting zet zich in om monumenten te ‘verbinden’ met het dagelijks leven van de Nederlander om zo het draagvlak voor behoud van erfgoed te vergroten.

Stem via www.erfgoedvrijwilligersprijs.nl