Deel dit artikel ‹ Terug

Aanleg Kattepedje is gestart

Geplaatst op: dinsdag 13 oktober 2020


Op 7 oktober is gestart met de aanleg van het Kattepedje. Dit wandelpad is een mooie doorsteek vanaf de Kattenstraat in Wanroij en eindigt aan de Peelkant. Bedoeld voor iedereen die even een ommetje wil maken, maar naar verwacht zal ook de schoolgaande jeugd het pad als welkome doorsteek zien. Het oorspronkelijke plan stamt al uit 1999. Door allerlei oorzaken is het toen niet gelukt, maar dat heeft de initiatiefnemers er niet van weerhouden door te zetten. Tijs van de Hulsbeek is een van de initiatiefnemers(samen met Jan Suykerbuyk en Kees Jozephs) en al vanaf het
begin betrokken. “Het Kattepedje is ontwikkeld met verschillende partijen, bijzonder om te noemen is de samenwerking met landschapsarchitecte Carla Rovers. Zij is inwoner van Wanroij en heeft een prachtig ontwerp gemaakt van de rustplaats die in ons plan is opgenomen. Een van de eisen was dat het pad ook geschikt is voor rolstoelen. Het gebruikte materiaal is hiervoor zeer geschikt en heeft toch een heel natuurlijke uitstraling.”
De aandacht voor de natuur blijkt ook uit de begroeiing bij de rustplek; de geplaatste bomen en struiken zijn zeer geschikt voor bijen en vlinders. Onderweg wordt gebruik gemaakt van een bijenvriendelijk bloemenmengsel.
Het Kattepedje is ongeveer 925 meter lang en is naar verwachting eind dit jaar klaar voor gebruik inclusief de beplanting.
advertentie