Deel dit artikel ‹ Terug

Het eerste toneelstuk in het vernieuwde Openluchttheater in Overloon

Geplaatst op: woensdag 9 juni 2010


Het Overloons Toneel speelt op 2 en 3 juli en op 18 september.

Rupa Lucian, Kind van Roemenië.
Een theaterstuk van Ad de Bont.

Aanvang 20.00 uur.

In December 2009 was het twintig jaar geleden dat in Roemenië de revolutie uitbrak en Ceausescu werd geëxecuteerd. In de maanden erna kwamen de gruwelijke beelden en verhalen naar buiten over de leefomstandigheden van de weeskinderen in vele tehuizen. Rupa Lucian is een van die kinderen. Hij wordt direct na zijn geboorte door zijn moeder naar zo’n tehuis gebracht en groeit daar op. Al op jonge leeftijd selecteert men hem voor een opleiding bij de geheime dienst, de Securitate. In de laatste maanden van de Revolutie, Rupa is dan 18 jaar en een volleerd moordenaar, begint hij te twijfelen of Ceausescu wel de Redder des Vaderlands is die hij zegt te zijn. Die twijfelt verdwijnt, en Rupa is een van de soldaten in het peloton dat Elena en Nicolae Ceausescu op Eerste Kerstdag 1989 executeert.

Een Nederlands echtpaar gaat op vakantie naar Roemenië. Een prachtig land met vriendelijke mensen. Als hen wordt gevraagd een popje met belangrijke informatie het land uit te smokkelen, raken zij betrokken met het land en zijn onderdrukte bevolking. Als hen na terugkeer in Nederland wordt gevraagd om nog een keer naar Roemenië te gaan, kruisen de paden van het echtpaar, de onderdrukking en Rupa Lucian elkaar.

U bent van harte welkom om naar een van onze voorstellingen te komen kijken. Voor het bestellen van kaartjes à € 7,50 kunt u terecht op onze website: www.hetoverloonstoneel.nl 
Kaartjes zijn ook verkrijgbaar bij de kassa van het Liberty Park en bij Home en Body in Overloon

Het Openluchttheater is gelegen in het Libertypark in Overloon !