Bibliotheek Grave ontvangt certificaat dementie vriendelijk_ Deel dit artikel ‹ Terug

Bibliotheek Grave ontvangt certificaat dementie vriendelijk

Geplaatst op: vrijdag 9 oktober 2020


Vestigingen BiblioPlus willen toegankelijk blijven voor groeiende groep dementie-patiënten Vorige week ontving Bibliotheek Grave het certificaat ‘dementie vriendelijk’. Om dit certificaat te mogen ontvangen hebben de medewerkers van de Bibliotheek een training ‘Goed omgaan met dementie’ gevolgd. Gerry Janszen, vrijwilliger Alzheimer Land van Cuijk en Gennep, overhandigde het certificaat en de sticker aan directeur-bestuurder Cyril Crutz in de leestuin van de Bibliotheek.

“Wij zijn trots op dit certificaat! Als Bibliotheek zijn wij er voor iedereen. Het is belangrijk dat we mensen met dementie herkennen en weten hoe wij op een goede en respectvolle manier kunnen reageren.” vertelt Cyril Crutz.
Het aantal mensen met dementie neemt de komende jaren flink toe. “Daarom is het belangrijk dat we als bibliotheek mensen hierover informeren en met onze samenwerkingspartners, zoals de werkgroep Dementievriendelijke gemeente Grave, werken aan bewustwording van de ziekte en het fit houden van je brein.” aldus Kiyara Venner, regisseur leven lang leren.

Dit doet BiblioPlus middels activiteiten vanuit het Geheugenhuis in de Bibliotheek in Boxmeer en Bergen, maar natuurlijk ook met de collectie. Elke bibliotheekvestiging heeft een Eerste Hulp bij Dementie koffer (EHBD-koffer) en binnenkort wordt hier een speciale EHBD-koffer voor kinderen aan toegevoegd.

Bibliotheek Bergen heeft vorig jaar al het certificaat ‘dementie vriendelijk’ mogen ontvangen en in september zijn ook de medewerkers en vrijwilligers van bibliotheek Boxmeer getraind. Aankomend jaar volgen de andere vestigingen van BiblioPlus.
 
advertentie