Deel dit artikel ‹ Terug

28e Avondvierdaagse Boxmeer

Geplaatst op: woensdag 16 mei 2007


Stichting Wandelsport Boxmeer, organiseert dit jaar voor de 28e keer de Boxmeerse Avondvierdaagse, hét wandelevenement van Boxmeer en omgeving. De Avondvierdaagse start op dinsdag 5 juni a.s. met als startbureau voortaan het Cultureel centrum De Weijer, De Raetsingel 1 in Boxmeer. De laatste jaren kende de avondvierdaagse vaak meer dan duizend wandelaars per dag en is daarmee een van de grotere in onze omgeving.

Op 5-6-7-8 juni a.s. kan men weer vier avonden wandelen op de afstanden 5-10-15-20 en dit jaar voor het eerst ook de 25 kilometer. De korte afstanden zijn er speciaal voor de jeugd, voor de meer ervaren wandelaars zijn er de 15, 20 of 25 kilometer.

Wat maakt deze avondvierdaagse zo bijzonder? Natuurlijk is dat de prachtige omgeving. Mooie routes zijn uitgezet als een klaverblad om Boxmeer. De eerste dag word ter gewandeld via het Sambeeks broek naar Sint Anthonis; de tweede dag Naar Vortum-Mullem en Vierlingsbeek; de derde dag naar het prachtige natuurgebied De Vilt in Beugen en de vierde dag voert de wandelaars door het schitterende Maasheggengebied. Kortom een unieke kans om in vier dagen alles te zien van het oudste landschap van Nederland.

Er is een 5 kilometer route speciaal voor rolstoelers. En ook voor de groeiende groep Nordic walkers is deze avondvierdaagse uitstekend geschikt. Deze wandelvierdaagse kent als een van de twee in Nederland ook afstanden van 20 km en 25 km die ideaal gebruikt kunnen worden als training voor de Nijmeegse Vierdaagse.

Voor de deelnemers is er ook iedere dag een traktatie en na het volbrengen van alle afstanden ontvangen zij een mooie medaille als herinnering. Voor groepen (bijv. scholen) die zich ook als groep hebben aangemeld is er een fraaie groepsherinnering. Vrijdagmiddag wordt iedereen feestelijk onthaald in het Weijerpark. Er hoeft niet langer gewacht te worden op gezamenlijke intocht. De finish is dan voor iedereen in het park.

Er kan iedere wandelavond door de deelnemers aan de 5 of 10 km tussen 17:30 en 19:00 uur gestart worden bij De Weijer (let op, nieuwe startlocatie). De 15 en 20km wandelaars kunnen iets eerder van start gaan, namelijk tussen 17.00 en 19.00 uur. Voor de langste afstand, de 25 km, kan gestart worden tussen 16.30 en 18.00 uur. Het startbureau sluit telkens om 23:00u.

Om lang wachten op de eerste wandelavond te voorkomen is er de mogelijkheid tot voorinschrijven. Hiervoor kan men uitsluitend terecht op het startbureau op vrijdag 1 juni tussen 19:00 en 20:00uur en op maandagavond 4 juni tussen 19:00u. en 21:00u. Men ontvangt dan ook een korting op het inschrijfgeld.

Wandelen is gezond. Vooral door de korte afstanden die de avondvierdaagse kent is het een ideale gelegenheid om kennis te maken met de wandelsport. Voor meer informatie: Bel voorzitter Frans Verberk, tel. 0485-573694 of stuur een e-mailtje naar info@vierdaagseboxmeer.nl. Op de website www.vierdaagseboxmeer.nl is nadere informatie te vinden.
advertentie