Deel dit artikel ‹ Terug

Doorstart voor de Weijer

Geplaatst op: dinsdag 1 september 2020


Je hebt al lang niets meer van De Weijer gehoord. Maar dat gaat nu veranderen! We gaan weer voorzichtig maar enthousiast van start.

Ieder van ons is in meer of mindere mate overvallen door de ongenode komst van het Corona virus. Voor De Weijer was de consequentie het faillissement van de horeca en het theater. Het was ondoenlijk om - gegeven de door de overheid opgelegde maatregelen en de onzekere toekomst – door te gaan. Een heel pijnlijke beslissing, maar noodzakelijk voor een particulier theater zonder reserves en zonder structurele subsidie.

Inmiddels is het faillissement nagenoeg afgerond en heeft een klein team het gebouw opengehouden. Een deel van de huurders heeft hun activiteiten stilgelegd, maar anderen, en met name de vaste huurders, zijn gebleven. Daardoor hebben we een basis-continuïteit weten vast te houden.
Er is een nieuwe organisatie opgericht en de hele inventaris is teruggekocht van de curator, inclusief theatertechniek, zodat een doorstart ten minste mogelijk is. Anders was het gebouw nu helemaal leeg geweest. Er wordt nu voorzichtig gekeken wat we aan culturele activiteiten kunnen opstarten in een veilige, Coronaproof omgeving en met minder dan de helft aan bezettingscapaciteit per voorstelling.

Omdat zo ontzettend veel mensen aangeven dat ze De Weijer erg missen, gaat De Weijer vanaf september geleidelijk aan starten met culturele activiteiten. Als iedereen daadwerkelijk komt en de Corona-ontwikkelingen dat toestaan kunnen we hopelijk in de loop van 2021 de programmering opschalen. 
Daarom is vanaf nu de kaartverkoop voor september tot en met december gestart. Kijk op www.deweijer.nl/agenda voor alle activiteiten.

Let op, als je voorheen een account had, zul je dit opnieuw moeten aanmaken.
‘Coronaproof’ heeft mede tot gevolg dat je voortaan voor elke activiteit vooraf een kaartje moet kopen, soms voor het symbolische bedrag van € 1,00. Maar daardoor weten we wie er komt en kunnen we in contact blijven met alle bezoekers.

Vind je het belangrijk dat De Weijer weer opkrabbelt en snak je naar cultuur in je eigen omgeving? Ga dan naar de website en boek een voorstelling. Dan kun je binnenkort weer genieten in je eigen stads-theater.

Graag tot ziens,

Team De Weijer
advertentie