Deel dit artikel ‹ Terug

Unieke expositie in Bovenloon

Geplaatst op: maandag 31 mei 2010


AMAZE 2010 - 13.000 vierkante meter expositietuin.
Landschapskunst - sculpturen - brons - mozaïek - projecten - hard steen.

7 kunstenaars geven dit jaar acte de presence tijdens de expositie AMAZE 2010.
Ruim 50 werken worden dit jaar tijdens de voorjaarsexpositie tentoongesteld.

De voorjaarsexpositie 2010 is voor het eerst een samensmelting van de oude en de nieuwe "grote" beeldentuin.
In het nieuwe gedeelte van de beeldentuin geeft dit jaar onder andere Bert Otter een verrassende blik op landschapskunst. Door middel van oerkunst ontstaat een unieke samenhang tussen de natuur van nu en ons prehistorische verleden. Maar ook in het traditionele gedeelte van de beeldentuin kunt u genieten van unieke werken. Zo zijn de objecten van Frans Gerritsen een superieure samensmelting van glas en staal en staan de bronzen beelden van Maarten Donders rondom de vijvers statig te pronken als ware ze één met de prachtige tuin. De vanzelfsprekende gastvrijheid van Marian en Kees van Boven completeren het geheel tot een geweldige beleving in dit prachtige stukje Brabant.

Bovenloon groeit mee met toeristisch Boxmeer
Sinds 2009 heeft de beeldentuin een dagrecreatieve bestemming. Dit betekent dat er de mogelijkheid wordt geboden om in de toekomst een eco/art center met een bebouwingsoppervlak van 260 vierkante meter te realiseren. Onder andere de mogelijkheid tot professionele ontvangst van bezoekers liggen nog vele andere mogelijkheden binnen handbereik. Bij voorbeeld buiten de nu lopende kunstexposities ligt op het gehele perceel de weg nu open voor het houden van workshops, wijnproeverijen, educatieve sessies, performers, evenementen, poëzieweekends, management trainingen, klassieke muziek, samenkomsten van natuur- en kunstliefhebbers etc.
Beeldend kunstenaars, exposanten, sponsoren en andere geïnteresseerden die meer willen weten over de vele mogelijkheden van het eco/art center bovenloon kunnen contact met ons opnemen.

De expositie loopt van 30 mei tot en met 11 juli 2010 en is elke zaterdag en zondag geopend van 12.00 tot 17.00 uur. Groepen op aanvraag.
Entree € 2,- per persoon, kinderen onder 12 jaar gratis.

Informatie:
Beeldentuin Bovenloon
Kees en Marian van Boven
Holthesedijk 10
5825 JG Overloon
Tel. 0478 640611
Mail: info@bovenloon.nl
Internet: www.bovenloon.nl
advertentie