Deel dit artikel ‹ Terug

De 7e editie van de Kunst van het Geloven gaat door!

Geplaatst op: maandag 29 juni 2020


Geweldig blij zijn wij te kunnen aankondigen dat we doorgaan met de?Kunst van het Geloven´. Niet in de laatste plaats omdat we door de toekenning van de Dr.Peelen Cultuurprijs 2019 enorm gestimuleerd zijn. Het is alweer voor de 7e keer dat in de gemeente Boxmeer deze kunstmanifestatie plaatsvindt. En ook dit keer is het gelukt een grote verscheidenheid van kunstenaars in de bekende kapellen te presenteren. Het doel is om met het werk van de kunstenaars de monumentale schoonheid van de kapellen te benadrukken. Kunst en ruimte versterken elkaar.

De subtitel van de manifestatie is ‘Een veelheid van vormen’: beelden, installaties, foto’s, geluidskunst, 3D technieken en combinaties van dit alles.

De coronamaatregelen vragen om enkele aanpassingen. Zo is de opening verplaatst naar de Mariakapel in Holthees op zaterdagmorgen 29 augustus, in principe buiten. Het Ochtendglorenconcert is vervallen. Uiteraard nemen we de RIVM voorschriften in acht. De suppoosten zullen daarop toezien.

De kunstenaars zijn: Rijkers & Blonk, de uit Boxmeer afkomstige Loek Blonk die met zijn partner Johan Rijker in het Kloosterhuis diverse installaties met foto’s en bloemdecoraties tentoonstelt. De net afgestudeerde Nathalie vd Straten komt met foto’s en 3 D werken in de toren. Zo geven we ook jong talent een plek. Twee landelijk bekende kunstenaars Guido Geelen en Marcel Warmenhoven komen met beelden in respectievelijk de Mariakapel en de Nepomukkapel. Nieuw en passend in het thema ‘Een veelheid van Vormen’ is de geluidsinstallatie van Paul van Roosmalen op de eerste verdieping van de St.Janstoren. Tot slot Gemmy Woud-Binnendijk en Esmee Seebregts met resp. fotografie in de kapel in Groeningen en installaties in het Koningskerkje.

Actuele informatie is te vinden op onze website en Facebook. Wij geven met ons programma een mooie gelegenheid enkele bijzondere historische gebouwen te bezichtigen en tegelijk de bezoeker te verrassen met boeiende kunstwerken

Openingstijden in de weekends van 29/30 augustus, 5/6 en 12/13 September van 11-17 uur.
advertentie