Deel dit artikel ‹ Terug

Start actie Je eigen energiecoach

Geplaatst op: vrijdag 28 mei 2010


“Met Brabants Groen zitte d’r straks warmpjes bij!”

Begin juni start de actie ‘Je eigen energiecoach‘ in de vier gemeenten Bernheze, Boxmeer, Uden en Veghel. Het unieke aan de actie is dat deze huishoudens huis aan huis worden benaderd om mee te doen. Doel is het verminderen van het energieverbruik. De komende maanden kunnen enkele duizenden geselecteerde woningeigenaren een (gratis) advies krijgen over energiebesparing in hun eigen huis. Vervolgens kunnen alle inwoners zich in het najaar tijdens een aantal inloopavonden laten informeren over concrete mogelijkheden om energie te besparen.

Het project ‘Je eigen energiecoach. Energiebespaartips voor thuis’ is onderdeel van de campagne Brabants Groen. Met dit project willen de gemeenten laten zien dat het treffen van energiebesparende maatregelen in woningen helemaal niet ingewikkeld hoeft te zijn. Die maatregelen zorgen voor een lagere energierekening, een comfortabelere woning en een beter klimaat!

Gratis energieadvies
Tussen juni en september valt bij enkele duizenden geselecteerde koopwoningen een brief van de gemeente op de mat waarin de actie is aangekondigd. Bij woningeigenaren die mee willen doen, komt een gecertificeerde energieadviseur thuis langs. Deze adviseur berekent het energielabel van de woning en geeft een maatwerkadvies. Daarna krijgen de eigenaren het rapport thuis gestuurd met een duidelijk overzicht van de huidige energieprestatie van hun woning en van de terugverdientijden van mogelijke energiebesparende maatregelen. Dankzij de landelijke subsidie is het advies kosteloos.

Bijeenkomsten over energie
Alle inwoners van Bernheze, Boxmeer, Uden en Veghel zijn dit najaar welkom op de speciale inloopavonden over energiebesparing in hun gemeente. Hier kunnen zij zich laten informeren over energiebesparing in hun woning én kennismaken met installateurs en aannemers die besparingsmaatregelen kunnen uitvoeren. De data en locaties worden bekend gemaakt via de huis-aan-huis-bladen, de gemeentelijke websites en de website www.brabantsgroen.nl.

Brabants Groen
De actie is onderdeel van de regionale campagne Brabants Groen en wordt uitgevoerd door RMB, de adviesdienst op het gebied van ruimte, milieu en bouwen voor gemeenten uit Noordoost-Brabant. Meer informatie over de actie, subsidiemogelijkheden en duurzame tips en adviezen zijn te vinden op de website www.brabantsgroen.nl.
advertentie