Deel dit artikel ‹ Terug

Medische hulpmiddelen en beschermingsmiddelen doneren in Grave, Cuijk en Mill en Sint Hubert

Geplaatst op: dinsdag 14 april 2020


Maskers, handschoenen, brillen… Door het coronavirus is er een tekort aan beschermingsmiddelen en medische hulpmiddelen in de zorg. De gemeenten Grave, Cuijk en Mill en Sint Hubert helpen mee aan de landelijke inzamelingsactie van het Rode Kruis. Vanaf dinsdag 14 april kunt u bij de drie gemeentehuizen beschermingsmiddelen en medische hulpmiddelen doneren. De inzamelbakken staan bij de hoofdingang.

De zorgsector heeft behoefte aan de volgende beschermingsmiddelen en medische hulpmiddelen:

Ffp2 maskers
Schorten
Plastic handschoenen
Beschermingsbrillen (vuurwerkbrillen)
FFP1 en 3 maskers
Chirurgische maskers
Desinfectiemiddelen
Diagnostische testen (inclusief PCR-materiaal, swabs en media)
Beademingsapparatuur
Om de inzameling zo efficiënt mogelijk te laten verlopen, verzoeken wij u géén producten te doneren die niet op de lijst staan. Wilt u een zeer grote hoeveelheid aan middelen ter beschikking stellen? Stuur dan een mailtje naar beschermingsmiddelen@rodekruis.nl.

Waarom
De overheid coördineert op dit moment de officiële verkoop van medische hulp- en beschermingsmiddelen om ervoor te zorgen dat deze goed verdeeld worden. Tegelijkertijd zijn er nog veel materialen in de omloop die aan de eisen voldoen. Denk bijvoorbeeld aan de spullen die schilders, asbestsaneerders, tuinders en aannemers gebruiken. Met de inzameling kunnen ook deze spullen naar het Rode Kruis gebracht worden voor controle en sortering. Daarna worden de middelen overgedragen aan het Landelijk Netwerk Acute Zorg (LNAZ) en GGD GHOR Nederland. Zij zorgen dat de middelen bij de zorginstellingen komen waar ze het hardst nodig zijn.