Werkzaamheden N602 Sint Anthonis lastiger bereikbaar_ Deel dit artikel ‹ Terug

Werkzaamheden N602 Sint Anthonis lastiger bereikbaar

Geplaatst op: dinsdag 17 maart 2020


Vanaf 16 maart is aannemer Infrascoop ter hoogte van de rotonde verder gegaan met de reconstructie van de N602 in Sint Anthonis. De eerste straat die op de schop wordt genomen is de Dr. Verbeecklaan. Fase A is opgesplitst in twee werkvakken (A1 en A2). In werkvak A1, dat loopt vanaf de rotonde tot afslag Oude Breestraat, wordt het asfalt en oude bestrating verwijderd. Vervolgens wordt een begin gemaakt met de nieuwe rijbaan, fietsstroken en wandelpaden. Ook de inrit naar het keerpunt van de lijn- en buurtbussen aan de Zandkant wordt in deze fase aangepast. Naar verwachting is werkvak A1 eind mei gereed en kan een begin worden gemaakt met werkvak A2. Dit loopt vanaf de afslag Oude Breestraat tot aan de afslag Taverne. In dit werkvak worden de oude klinkers en stoepen vervangen door een nieuwe rijbaan, fietsstroken en wandelpaden. In dit werkvak wordt vanaf medio mei tot medio juni gewerkt.

Aanwonenden en bedrijven
Aanwonenden moeten rekening houden met enige hinder, als gevolg van de wegwerkzaamheden. Ook winkels en bedrijven blijven bereikbaar, zij het met enige beperking. De projectorganisatie adviseert ondernemers om hun klanten en leveranciers te informeren om maximaal gebruik te maken van de omleidingsroutes. Dit om de overlast in omliggende straten tot het minimum te beperken.
Ondanks de werkzaamheden aan de doorgaande weg in de Dr. Verbeecklaan, blijven woningen en bedrijven aan de Zandkant bereikbaar. Bewoners van de straat en bestemmingsverkeer kunnen hier via de bekende route door het busstation (bij de rotonde) naar huis of bedrijf. Eventueel zijn de woningen en bedrijven ook bereikbaar via de Peter-Zuidstraat en Noordkant.


Grote omleiding
Verkeer dat niet in Sint Anthonis moet zijn, wordt gedurende deze periode omgeleid via de Middenpeelweg (N277). Grote gele borden sturen het doorgaand verkeer op de weg Boxmeer-Gemert (N272) naar Elsendorp, waar automobilisten via zijwegen van de Middenpeelweg bestemmingen ten noorden van Sint Anthonis kunnen bereiken.

Lokale omleiding

Vanaf de rotonde (kruising N272-N602) neem de afslag Stevensbeek en volg de borden omleiding (Rondveld, Den Hoek, Kolonel Silvertoplaan, Breestraat).

Fietsers
Gedurende de werkzaamheden kunnen fietsers, zij het met enige beperking, het werkvak steeds passeren. Dit is in het bijzonder van belang voor scholieren van Metameer en het Elzendaalcollege. Terwijl de aannemer bezig is met het opbreken van het asfalt in de rijbaan, kunnen fietsers aan de oostelijke zijde van de Dr. Verbeecklaan (zijde Boxmeer) via een dubbelzijdig fietspad en de fietstunnel onder de rotonde richting Stevensbeek en Boxmeer. Ook de door scholieren veel gebruikte route Jutta van Nassaulaan naar Oude Breestraat is open tijdens de werkzaamheden aan de Dr. Verbeecklaan. De projectorganisatie vraagt fietsers wel goed uit te kijken bij het kruisen van het werkvak, bij de entree van de fietstunnel. Hetzelfde geldt voor de inrit van het busstation bij de rotonde. Hier worden namelijk voortdurend werkzaamheden verricht door de aannemer.

Busvervoer
Met de afsluiting van de Dr. Verbeecklaan zijn ook de doorgaande routes voor de lijn- en buurtbussen afgesloten. In overleg met de projectorganisatie hebben de busondernemingen Bravo (lijnbussen) en Arriva (buurtbussen) besloten om de lokale omleiding te volgen. Een consequentie van de afsluiting van de Dr. Verbeecklaan is dat de bushalte ter hoogte van Van Tits (voormalige schoenenwinkel) is opgeheven. Ale overige bushaltes blijven normaal in gebruik.

Omleiding naar zorgcentrum en hospice
Autoverkeer met bestemming zorgcentrum Op ’t Hoogveld of hospice De Cocon uit de richtingen Boxmeer, Stevensbeek en Gemert wordt geadviseerd gebruik te maken van de lokale omleiding. Bezoekers met bestemming Op ’t Hoogveld wordt geadviseerd deze korte omleiding te volgen en in de Lepelstraat via de Visioenenstraat of Eremietenstraat naar het verzorgingshuis te rijden. Bezoekers van de Cocon kunnen de korte omleiding volgen het einde van de Kolonel Silvertoplaan, om dan via de bekende weg naar de hospice in de Breestraat te rijden.

Kijk voor de nieuwsbrief en meer informatie op www.sintanthonis.nl/n602


advertentie