Deel dit artikel ‹ Terug

Theaterseizoen 2010 - 2011

Geplaatst op: vrijdag 21 mei 2010


Ruim 185 theatervoorstellingen & concerten

Lokaal, regionaal, nationaal en internationaal
Uit het totale theateraanbod hebben Schouwburg Cuijk en Weijertheater Boxmeer dit jaar gekozen voor een gevarieerd programma dat zoveel mogelijk aansluit bij de voorkeuren van de bezoekers.

De ruim 185 voorstellingen en concerten hebben een verrassend veelzijdig karakter, bedoeld om het publiek te inspireren, te amuseren of te ontroeren. Voor velen wordt het een weerzien met oude bekenden, voor anderen is er volop aanbod van nieuwe gezichten. Ook alle denkbare disciplines passeren de revue. Er staat toptoneel naast ballet, klassieke muziek naast ruige pop, musical en muziektheater naast indrukwekkende dans- en percussieshows, verrassend clownstheater naast ingetogen muzikale kleinkunst, swingende orkesten naast klaterende komedies, beginnende artiesten naast geroutineerde cabaretiers en jeugd- en familievoorstellingen naast spetterend slagwerk… Lokaal, regionaal, nationaal en internationaal!

Van 22 september 2010 tot en met 28 mei 2011
Het nieuwe theaterseizoen begint op wo 22 september 2010 in Schouwburg Cuijk met een spectaculair concert door Gary Mullen & the Works - 'One night of Queen' - volgens vele Queensfans de allermooiste tribute die de legendarische rockband zich kan wensen! Het programma wordt op za 28 mei 2011 in hetzelfde theater afgesloten met de meest gepassioneerde Pink Floyd tributeband ter wereld: het succesvolle Pink Project met 'Animals & the Wall'.

Daartussenin wordt op beide podia een divers theateraanbod gepresenteerd.
Van eigentijds tot klassiek, uit alle windstreken en van Brabants tot werelds.

Een 'kleine' greep uit het 'grote' programma:

Toneel en komedie

Meer dan de moeite waard is de toneelprogrammering, met een evenwichtige mix van grappig en aangrijpend toneel. Zo is er het ontroerende 'De kus', gespeeld door Huub Stapel & Carine Crutzen, en het humorvolle 'Lente', het nieuwste stuk van Haye van der Heyden met hoofdrollen voor de topacteurs Anne-Wil Blankers & Edwin de Vries.
Drie meesterwerken uit de Nederlandse literatuur - 'De aanslag' (Harry Mulisch), 'De wijze kater' (Herman Heijermans) en 'Karakter' (Ferdinand Borderwijk) worden op de planken vertolkt door routiniers als Joost Prinssen, Victor Löw, Waldemar Torenstra, Jules Croiset, Mark Rietman, Marie-Louise Stheins e.v.a.

Het oergeestige 'Caveman' (Peter Faber) en de komedie 'Schone schijn' (Doris Baaten e.a.), gebaseerd op de populaire tv-serie 'Keeping up appearances', staan garant voor puur vermaak!

Topacteurs spelen de sterren van de hemel in o.a. 'Zadelpijn en ander damesleed' (o.a. Renée Soutendijk, Henriëtte Tol), 'Ontrouw' (o.a. Linda van Dyck, Marc Klein Essink) en 'Blind vertrouwen' (o.a. Rick Engelkes, Angela Schijf).

Lachen wordt het met The Reduced Shakespeare Company; de Engelse groep komt naar Nederland met een onweerstaanbaar grappige show waarin de 37 alom aanbeden meesterwerken van William Shakespeare vermalen worden tot snelle, komische nummers.
Speciaal voor de jongere generatie staat 'That's showbizz, baby' (o.a. Jennifer Hoffman, Egbert-Jan Weeber) op het programma.

Cabaret
Op cabaretgebied valt veel te genieten. In beide theaters staan maar liefst 63 cabaretvoorstellingen geprogrammeerd. In Schouwburg Cuijk treden veel arrivés voor het voetlicht zoals Najib Amhali, Bert Visscher, Guido Weijers, Marc-Marie Huijbregts, Hans Liberg, Claudia de Breij. In het Weijertheater Boxmeer staan bovendien vele nieuwe cabaretgezichten zoals Bart Rijnink, Max van den Burg, Tom Sligting, Charlotte Lap...
In beide theaters zijn Mark van de Veerdonk, Joep Onderdelinden en Ronald Goedemondt van de partij…

Muziek en show
Muziek- en dansshows zijn ruim vertegenwoordigd. Wij zijn bijzonder trots dat Herman van Veen maar liefst twee keer naar Cuijk komt, samen met zijn muzikale vrienden en een programma vol grappen, liedjes en muziek.

'n Aanrader is de humoristische variétéshow door het Djordi Ferari Orkestar, een fenomenaal gelegenheidsorkest (met leden van Ashton Brothers en Wereldband) dat in een zinderend en muzikaal avontuur de gebeurtenissen rond een zigeunerfamilie schetst. De muzikale clowns Gogol und Mäx presenteren voor jong en oud een potpourri van slapstick, pantomime en heel veel muziek.

Bijzonder is de 'sensational streetdance sensation' Blaze, waarin de beste streetdancers en breakers ter wereld hun indrukwekkendste en ingewikkeldste moves laten zien.

De authentieke nieuwe Ierse muziek- en dansshow van Ragús wordt als vanouds een 'unique Irish experience'. Adembenemend en oorverdovend zijn de slagwerkshows van de Japanse slagwerkgroep Yamato en het Zuid-Koreaanse Drum Cat.
De illusionisten Ramana & Ghani en de muzikale komieken Stenzel, Kivits & Menders zullen het publiek versteld doen staan van hun kunsten...

Meer ingetogen zijn de concerten door Liesbeth List, Wibi Soerjadi, Gé Reinders, Niki Romijn, Anne van Veen, Boudewijn & Marcel de Groot. In de programmering van populaire muziek vallen namen op als Rob de Nijs, Rowwen Hèze, Trijntje Oosterhuis, Roel van Velzen, Focus…

Beleef de gipsysfeer in Tsi Tsi Tsigane, geniet van de vocale kracht van The Twelve Irish Tenors en de fantastische stemmen van Ruth Jacott en singer-songwriter Saranne.

Zing mee met De Coronas, 'Ik zou je het liefste…' en 'De bonte dinsdagavondtrein' en laat u verrassen door hoogtepunten uit een eeuw muziektheater van de Nooy Dynastie 'Omdat ik zoveel van je hou' met Carry Tefsen & Henk Poort.

Blues, opera, gipsy, slagwerk, pop, folk, rock, fado, gospel, jazz, a capella, swing, klassiek… kortom veel verschillende muziekgenres met voor elk wat wils!

Musical en dans
Veel aandacht is er ook voor opera, operette, musical, dans en jeugdtheater. Musicals als 'Urinetown', 'Volendam, de musical', een musical over Toon Hermans met Alex Klaasen in de hoofdrol zijn parels uit de programmering, evenals het Weens Operette Gala, starring Marco Bakker & het Gelders Opera en Operette Gezelschap en mede mogelijk gemaakt door Omroep Max. De opera's 'Il Trovatore' en 'Carmen' worden beide uitgevoerd door het gerenommeerde gezelschap de Staatsopera van Tatarstan.

Bereid je voor op de avonturen van Piet Piraat en kijk uit naar andere familievoorstellingen als 'De Mees Kees show' en 'SpangaS!' De allerkleinsten komen aan hun trekken bij o.a. 'Sesamstraat', 'Het Zandkasteel', Samba Salad en de musical 'Kikker' door Theater Terra …

Dansliefhebbers kunnen zich nu al verheugen op het balletsprookje Sneeuwwitje, gedanst door het corps de ballet van de Staatsopera van Tatarstan. Het moderne dansgezelschap Scapino Ballet Rotterdam danst 'Songs for Drella'. We kijken uit naar het Noorse gezelschap Jo Strømgren Kompani met 'a dance tribute to the art of football'…

Schouwburg Cuijk produceert het komende theaterseizoen ook zelf weer een aantal bijzondere evenementen, zoals het alom gewaardeerde en steevast uitverkochte Blues Alive Cuijk dat dit jaar alweer voor de elfde keer op rij wordt georganiseerd.

Lezingen
BiblioPlus organiseert i.s.m. Schouwburg Cuijk een tweetal lezingen, o.a. bij het toneelstuk 'Zadelpijn en ander damesleed' en bij de muziektheaterproductie 'Omdat ik zoveel van je hou' over een eeuw De Nooy-dynastie. Voor meer informatie: www.schouwburgcuijk.nl en www.biblioplus.nl.

Theaterdiners
Voorafgaand aan de meeste voorstellingen in Schouwburg Cuijk wordt in het theatercafé of Schouwkaffee een theaterdiner geserveerd: een verrassend driegangendiner voor de prijs van € 20,50 per couvert.

Goed om te weten!
Het nieuwe TheaterMagazine valt op 18 en 19 mei bij de abonnementhouders in de brievenbus en wordt vanaf 21 mei huis-aan-huis verspreid in het hele Land van Cuijk (alsook in het noordelijk deel van Limburg en het zuidelijk deel van Gelderland). Het magazine is ook gratis af te halen bij de VVV-kantoren en bibliotheken in het Land van Cuijk.

Vanaf 19 mei is het nieuwe programma ook te vinden op www.schouwburgcuijk.nl en www.deweijer.nl

Abonnementen
Een abonnement bestaat uit minimaal 4 verschillende abonnementsvoorstellingen. Een abonnement bestellen kan via het bestelformulier voor abonnementen in het magazine of via internet.

Loting
De toewijzing van toegangskaarten gebeurt door middel van een geautomatiseerd lotingsysteem.
Iedereen maakt dus evenveel kans op toegangskaarten!

Om mee te loten:
Papieren bestelformulier: insturen vóór 7 juni 2010.
Bij bestellen via internet: insturen vóór 13 juni 2010.
Na deze data worden bestelformulieren behandeld op volgorde van binnenkomst.

Start losse kaartverkoop
Via de websites: dinsdag 13 juli 2010.
Aan de kassa's: dinsdag 7 september 2010.
advertentie