3e editie cultureel spektakel Nacht van de Bibliotheek_ Deel dit artikel ‹ Terug

3e editie cultureel spektakel Nacht van de Bibliotheek

Geplaatst op: vrijdag 14 februari 2020


Op vrijdag 13 maart staat voor de derde maal De Nacht van de Bibliotheek in Boxmeer gepland. Het belooft weer een cultureel spektakel van jewelste te worden! In de nacht van 13 op 14 maart kun je vanaf 21.00 uur ’s avonds tot 10.00 uur ’s ochtends een gevarieerd programma verwachten in de bibliotheek van Boxmeer én De Weijer. Nieuw dit jaar zijn de avondtickets, voor mensen die dit spektakel niet willen missen maar wel graag thuis slapen.

De line-up is bekend
Het programma wordt gecoördineerd door het kunstenaarscollectief De Naakte Waarheid. Zij hebben ook dit jaar weer een gevarieerd programma weten samen te stellen, met singer-songwriters, schrijvers, kunstenaars, bands en meer. Houd de kanalen van de bibliotheek in de gaten voor de volledige line-up. Hier alvast een greep:

Zij wisten onder meer Moon Moon Moon te contracteren, die tijdens de Nacht van 2018 al een verpletterende indruk hebben achtergelaten! Dit keer komen ze met een totaal nieuwe show. Met vijf man sterk maken zij dromerige indiepop, eerlijk, oprecht en wonderschoon.
Elianne van Elderen, student Creative Writing aan ArtEZ, heeft een heel ander talent. Zij deed het afgelopen jaar onderzoek naar het aanleren van obsessies en maakte een tent waar ze vervolgens 80 uur een tekst op borduurde, welke eerder te zien was op de Nacht van de Poëzie.
Schrijver Max Hermens zal tijdens De Nacht uit eigen werk een aantal korte verhalen voordragen. Zijn recent verschenen verhalenbundel Toch zonken ze niet typeert hij zelf als ‘Kleine verhalen over kleine mensen’. Ze zijn vooral beeldschoon.
Ook trots zijn ze op het binnenhalen van de band Slack Attack, een leger aan jonge regionale muzikanten met Mart Bouman als de even charismatische als lieve commandant. Tropisch warme muziek, werelds zelfs. Ongetwijfeld de meest veelbelovende band uit de regio.

Alles wordt vastgelegd door de tekenaars Snoerkat&Roomijs. Het ontbijt wordt zaterdag volledig verzorgd en je kunt wakker worden met een sessie yoga, zodat je het weekend verder fris doorkomt.

Nieuw: avondticket

Dit jaar zijn er speciale avondkaarten te koop voor de Nacht van de Bibliotheek. Voorheen was het alleen mogelijk om een ticket te kopen waarmee je daadwerkelijk kon overnachten in een tentje in de bieb, maar dit jaar zijn er op veler verzoek ook avondtickets. Daarmee kun je van 21:00 tot 00:00 uur meegenieten van het programma.

Reserveer jouw tent
Overnacht jij – voor de ultieme beleving van de Nacht - graag in één van de tweepersoonstentjes? Reserveer dan nu een slaapplek in een tentje voor twee en maak de beleving af met yoga en een uitgebreid ontbijtje.

Nachttickets € 22,50 / €20,- en avondtickets € 15,- / €12,50 zijn te koop via www.biblioplus.nl.
advertentie