Deel dit artikel ‹ Terug

ZOOper vakantie

Geplaatst op: woensdag 16 mei 2007


Ook dit jaar is Zoo Parc Overloon het decor voor de ‘Beestenboel V.I.P.’ kindervakanties die worden aangeboden door de kindervakantieorganisatie Simbo. In juli en augustus kunnen kinderen een spannende vakantie beleven tussen de dieren. Meehelpen in de dierverzorging, alles te weten komen over de dieren en hun gezondheid en spannende speuractiviteiten in de dierentuin zorgen voor een bijzondere ervaring.

Speciaal voor Simbo heeft Zoo Parc Overloon voor kinderen van 7 – 10 jaar en van 10 – 13 jaar een superleuk activiteitenprogramma ontwikkeld. Kinderen die mee gaan op de ‘Beestenboel V.I.P.’ vakantie kunnen kiezen voor een driedaagse of vijfdaagse vakantie en brengen – afhankelijk van de duur van hun vakantie – vrijwel iedere dag een bezoek aan Zoo Parc Overloon. En het blijft niet alleen bij het bekijken van de dieren!

De kinderen krijgen een uniek kijkje achter de schermen en mogen bij verschillende activiteiten zelf ook de handen uit de mouwen steken om zo te ervaren hoe het is om met dieren te werken. Tijdens de activiteit ‘Dieren verzorgen’ gaan de kinderen aan de slag als echte dierverzorgers: voer klaar maken, verblijven uitmesten en natuurlijk de dieren voeren. Met ‘Zoo Experience’ ervaren de deelnemers hoe de dieren hun zintuigen gebruiken: ruiken hoe de beermarter zijn liefje verleidt en hoe dwergaapjes hun eten verzamelen. Bij ‘Dieren & Care’ worden bijzondere dieren geobserveerd en komen de kinderen veel te weten over de gezondheid van dieren en de speciale verzorging van dierentuindieren.

Voor de echte dierenliefhebbers is het speciale Beestenboel V.I.P. Plus programma opgesteld die voor beide leeftijdscategorieën twee weken in de zomer wordt aangeboden. Naast de activiteiten ‘Dieren verzorgen’ en ‘Dieren & Care’ helpen de kinderen een mysterie van een verdachte vondst oplossen in ‘Zoo Crime Investigation’ en zien ze de dieren ’s ochtends vroeg wakker worden tijdens ‘Wake Up!’

De kinderen overnachten met hun groepsgenoten in een vakantiehuis op 10 minuten fietsafstand van Zoo Parc Overloon. De ‘Beestenboel V.I.P’ vakanties zijn te boeken via www.simbo.nl.
advertentie