Oeffelt droomde over het Oeffelt van de toekomst_ Deel dit artikel ‹ Terug

Oeffelt droomde over het Oeffelt van de toekomst

Geplaatst op: vrijdag 31 januari 2020


Ready for take off! Tijdens Oeffelt loopt uit, voor de tweede keer georganiseerd in de Kleppenburg door BiblioPlus en de dorpsraad van Oeffelt, werden de inwoners van deze kleine kern meegenomen op reis. Op tijdreis. De bewoners van Oeffelt mochten op deze dag volop dromen over hun toekomst. Centraal stond de kracht van kleine kernen.

Bureau de Hamvraag – een creatief bureau voor maatschappelijke vraagstukken – nam deze dag de taak van reisleiding op zich. Gehuld in stewardessen outfit namen zij het publiek mee op tijdreis. Om alle aanwezigen los te maken en warm te draaien om te kunnen dromen, werd het publiek met de ogen dicht meegenomen in een verhaal waarin een mogelijk toekomstig Oeffelt beschreven werd. Hoe dat eruit zag? De sprinkhanenbal als streekproduct, CPO woontorens in de Maas en Olf de Oeffeltse VVV robot.

Men werd zo al snel in de droomstand gezet! Daarnaast inspireerde o.a. Korrie Melis van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen de aanwezigen met mooie voorbeelden van droomsituaties die andere kleine kernen al hebben bewerkstelligt. Ook andere experts, zoals de dorpsraad van Langenboom, architect Marco Rose, Fons van Heusden van het project Zorg, Wonen en Welzijn voor senioren en Martijn Koobs van de provincie Brabant over ruimte voor de maas, lieten zien wat er allemaal nog mogelijk is.

Het resultaat
En die dromen, die kwamen er! Groot en klein: van energiecoöperatie die gebruik maakt van het water in de Maas tot een kinderdorpsraad. Alle ideeën, een heel groot bord vol, zijn opgeschreven en creatief gebundeld op een grote kaart van Oeffelt. Met deze installatie van dromen gaan de Oeffeltenaren samen met de Dorpsraad aan de slag.

En ook niet onbelangrijk waren alle blije gezichten! Van de kinderen die meededen aan de knutselactiviteiten rond het thema ‘toekomst’, van de ouders van de kinderen van de fanfare die vol trots een optreden gaven, van de sprekers die zoveel enthousiasme terugkregen van het publiek, van de reacties op de prachtige film die Pieter Graat speciaal voor deze dag maakte, en natuurlijk van de 30 (!) prijswinnaars van de grote gratis loterij waarmee de dag feestelijk werd afgesloten door de carnavalsvereniging.

Dankzij de dorpsraad van Oeffelt en een groep actieve bewoners was dit een dag vol mooie ontmoetingen, kennisuitwisseling en meer dan voldoende inspiratie en ideeën. Een goede start voor de reis naar de toekomst!
advertentie