Deel dit artikel ‹ Terug

Divers theaterweekend de Weijer

Geplaatst op: maandag 13 januari 2020


Dit weekend volop variatie in het Weijer Theater!

Vrijdag: Succesvolle toneelmonoloog in De Weijer
Wegens succes tourt topactrice Bodil de la Parra nog een seizoen met de toneelmonoloog ‘Het Verbrande huis’ en de voorstelling staat op vrijdag 17 januari in het theater van De Weijer. ‘Het Verbrande huis’ is geweldig ontvangen, zo stond er in de Volkskrant naast vijf sterren: “In haar voorstelling is De la Parra bijna anderhalf uur continu aan het woord, maar het verveelt geen seconde. Haar tekst is prettig wispelturig, haar acteren spannend en levendig.”

In Het Verbrande Huis wekt de la Parra het huis en haar bijzondere Surinaamse familie weer tot leven. Een persoonlijk verhaal dat zijn licht laat schijnen op de Nederlands-Surinaamse geschiedenis. En zoals in de NRC stond: “De la Parra’s ontwapenende eerlijkheid ontroert en verbaast.” (tickets zijn €19,50 inclusief een drankje via www.deweijer.nl).

Zaterdag: Netflix-Cabaretier Rayen Panday in De Weijer
Van alle jonge comedians in Nederland is Rayen Panday degene met de natuurlijkste en meest ontspannen podiumprésence, waarmee hij zich schaart in de traditie van grote Amerikaanse komieken als Eddie Murphy en Jerry Seinfeld. Zijn succes werd nog groter toen hij als een van de drie comedians gevraagd werd om een eigen Netflix-special op te nemen. Zaterdag 18 januari staat hij in De Weijer met een try-out voor zijn nieuwste show: Trigger. Waarom is al het nieuws tegenwoordig ‘Breaking News’? Waarom moet je het erbij zetten als je een foto hebt genomen zónder filters? Waarom hebben we het nodig om constant door van alles en nog wat te worden getriggerd? Rayen Panday is niet te beroerd om de trekker over te halen en dwingt daarmee het ene na het andere lachsalvo af. Hij vraagt zich in deze voorstelling af: wat is er nog écht speciaal? Kom erachter zaterdag! (tickets zijn €19,50 inclusief een drankje via www.deweijer.nl)

Zondag: Herman Koch en Tex de Wit in boekenprogramma De Weijer
Op zondag 19 januari vindt het boekenprogramma Wim Daniëls Boekt plaats in De Weijer in Boxmeer. De bekende Brabantse schrijver en columnist verzorgt drie literaire boekentalkshows en dit is numero twee van dit jaar. Hij spreekt met drie schrijvers die vers in de verkoop zijn met hun nieuwste literaire werk en dat doet hij - zoals we van Wim gewend zijn - met kennis van zaken, humor en flair. Ditmaal interviewt hij niet de minste twee over hun nieuwste literaire werk: Herman Koch (bekend van de internationale beststeller Het Diner) en Tex de Wit (ook wel bekend van het satirische programma Zondag met Lubach). Ook de muziek is in goede handen, die wordt namelijk verzorgd door de helft van het bekend popduo Clean Pete: Loes Wijnhoven. Organisatie van Dinter, Biblioplus en De Weijer zijn het er unaniem over eens “het kan niet anders dan een hele bijzondere editie worden.

Meer weten?
www.deweijer.nl
advertentie