Deel dit artikel ‹ Terug

Nieuwe concerten in Kunst in het Kerkje

Geplaatst op: dinsdag 7 januari 2020


Tot en met april van dit jaar staan er vier bijzondere concerten op het programma van Kunst in het Kerkje in Velp bij Grave. Het is weer gelukt om vier concerten van hoge kwaliteit te programmeren. Van klassieke muziek tot kleinkunst. Gevarieerd en passend in de prachtige entourage en bij de bijzondere akoestiek van dit klein Romaans kerkje. Noteer de data: 26 januari, 1 en 29 maart en 26 april. Alle vier op zondagmiddagen, aanvang 14.30 uur. Kaarten reserveren kan via de site www.kunstinhetkerkje.nl

Duo Belem - zondag 26 januari
Duo Belem, bestaande uit Didier Laloy en Kathy Adam, vormen een atypisch duo met diatonische accordeon en cello. Hun muziekstukken zijn korte verhalen waarin gekke elegante ritmes elkaar kruisen: folk, tango en klassieke roots. Dit duo neemt u mee in een unieke, magische muzikale reis.

Zemtsov Altviool Quartet - zondag 1 maart
Vier altviolisten uit één muzikale familie, Zemtsovs. Aards, melancholisch en meditatief, dat zijn de woorden die bij hun muziek past. Tijdens het Grachtenfestival 2010 in Amsterdam is het Zemtsov Quartet ontstaan. Het festival had een concertserie over ongebruikelijke ensembles èn een over ‘muzikale families’.

Eric Vloeimans en Tuur Florizoone - zondag 29 maart
Trompettist Eric Vloeimans, een begrip in de muziekwereld, vindt de term Jazz te beperkt voor zijn muziek. Met metgezel Tuur Florizoone op accordeon, meerdere malen in ons Kunstkerkje te bewonderen geweest, maakt hij er een bijzondere middag van. Van filmmuziek tot eigen nummers.

Jong talent: Michelle Sweegers en Mireya Derksen - zondag 26 april
Twee jonge toptalenten brengen samen een middagvullend klassiek muziekprogramma. Michelle Sweegers (harp) uit Tilburg treedt al met regelmaat op en was te zien in Podium Witteman. Mireya Derksen (zang) verovert met haar stem de harten van de mensen in de regio Nijmegen.

Over Kunst in het Kerkje
Stichting Kunst in het Kerkje brengt kunstliefhebbers in de regio in contact met historische en hedendaagse kunstuitingen. De afgelopen jaren is ‘het Kunstkerkje’ uitgegroeid tot een plek waar lokale, regionale en vaak ook landelijk bekende kunstenaars en artiesten exposeren en optreden. Kunst in het Kerkje ligt in Velp vlak bij Grave. Volg Kunst in het Kerkje via Facebook en Twitter. Voor meer informatie over het concertprogramma en de exposities kijk op www.kunstinhetkerkje.nl

advertentie