Deel dit artikel ‹ Terug

Creatieve Workshop Kunst over Kunst in Museum Het Petershuis

Geplaatst op: maandag 17 mei 2010


Naar aanleiding van de expositie van Wil Friesen en Ingrid Friesen in Museum Het Petershuis in Gennep in mei a.s., wordt op zaterdag 29 mei van 13.30 tot 16.00 uur door kunstenares Ingrid Friesen de workshop ‘Kunst over Kunst’ verzorgd in het museum. Tijdens deze creatieve doe-workshop gaan de deelnemers op dezelfde manier aan de slag als Ingrid: kunst van anderen toepassen als inspiratiebron èn als uitgangspunt voor het kunstwerk van jezelf. Iedereen tussen de 15 en 115 jaar kan zich vanaf nu aanmelden voor deelname.

Ingrid Friesen en Wil Friesen dragen dezelfde achternaam. Dat is niet toevallig: Ingrid is een dochter van de broer van Wil. Beiden hebben de kunst in hun dagelijkse leven opgenomen, ieder op zijn/haar eigen specifieke wijze.
Ingrid Friesen is freelance illustrator en begint haar werk meestal met een tekst. Een jaar geleden ontstond bij Ingrid het idee om een foto van haar oom Wil als uitgangspunt te nemen. De voorstelling van zijn werk is niet altijd direct zichtbaar en daagt de toeschouwer uit om er zelf een betekenis aan toe te kennen. Dat vormt voor Ingrid het uitgangspunt voor een schilderij. Door vrij te associëren ontstaat een ‘verhaal’ wat zij vervolgens om, over en door de foto heen schildert en tekent. Kortom: ‘Kunst over Kunst’.

Het idee van Museum Het Petershuis en Ingrid Friesen voor de workshop ‘Kunst over Kunst’ is ontstaan naar aanleiding van de geplande expositie van Ingrid Friesen en haar oom Wil Friesen, die op zondag 16 mei aanstaande geopend zal worden. Ingrid wil haar publiek graag deelgenoot maken van de wijze waarop kunst van anderen haar inspireert om haar eigen kunst tot stand te brengen. Vooral door het zelf te doen en te beleven. Museum Het Petershuis is graag bereid om haar karakteristieke expositieruimte daarvoor beschikbaar te stellen. Tijdens de workshop gaan de deelnemers op dezelfde manier te werk als Ingrid zelf doet. Kleine schilderdoeken zijn gedeeltelijk beplakt met afbeeldingen van bestaande kunstwerken. Elke deelnemer kiest een doek dat hem of haar aanspreekt of inspireert. Door te associëren en te interpreteren bepalen de deelnemers zelf wat er aan hun eigen doek aan toegevoegd gaat worden. Met diverse technieken en materialen wordt er gewerkt aan een nieuw kunstwerkje. Ingrid zal een aantal boeiende technieken, trucjes en een grote diversiteit aan materiaal aanbieden. Ervaring of talent is niet vereist. Wel enthousiasme en een creatieve geest! De doeken die tijdens de workshop door de deelnemers worden gemaakt kunnen een plekje krijgen binnen de expositie van Wil Friesen en Ingrid Friesen en tot 13 juni door het publiek te bewonderen zijn in Museum Het Petershuis. Ga voor een kennismaking met Ingrid Friesen en haar werk naar www.ingridfriesen.nl.

De workshop vindt plaats op zaterdag 29 mei a.s. van 13.30 tot 16.00 uur. Voor deelname wordt een vergoeding van € 35,00 gevraagd. Inschrijven is mogelijk door een berichtje te sturen aan petershuis@planet.nl.
Vrienden van Museum Het Petershuis die geïnteresseerd zijn in deelname, ontvangen een korting van € 7,50.
advertentie