Deel dit artikel ‹ Terug

Vluchtelingen AZC Overloon actief voor Antoniusschool Maashees

Geplaatst op: dinsdag 24 december 2019


De basisschool in Maashees wil voor haar leerlingen een educatieve en natuurspeelplaats wat betekent dat er veel tegels zullen verdwijnen en groen voor in de plaats komt.
Een van de projecten is om met grote dikke wilgenstaken een tunnel, een muur en twee hutten te maken welke 50 cm diep zullen worden gepoot om vervolgens te gaan groeien. Op de oude spoorlijn Soetendaal in Haps hebben vluchtelingen Alagie en Biran 250 wilgenstaken verzameld en gebundeld, vervolgens hebben Bonny en Biran met Hovenier Sjors van Loon en zoon Cas de wilgen getransporteerd naar Maashees en daar tijdelijk gepoot. In het voorjaar krijgen de basisschoolleerlingen educatie over de wilg, haar betekenis voor de natuur alsmede voor de mens sinds 7500 jaar.
Vervolgens gaan de leerlingen samen met Jac en met hulp van vluchtelingen uit Overloon de 3 meter lange dikke wilgenstaken poten en met elkaar verbinden.
Dan de pootgaten dichten, water geven en daarna goed nat houden om beworteling op gang te brengen. Het mes snijdt aan vele kanten, niet alleen voor de school maar zeker voor de vluchtelingen die buiten het AZC zinvolle, culturele, educatieve en taalkundige uren kunnen besteden.