Deel dit artikel ‹ Terug

Volop eieren en jong leven in Zoo Parc Overloon

Geplaatst op: woensdag 12 mei 2010


In mei leggen alle vogels een ei. Een bekend gezegde en ook in Zoo Parc Overloon van toepassing. De afgelopen weken hebben heel wat vogels eieren gelegd en bij de toks zijn de jongen zelfs al uit het ei gekropen! De komende dagen en weken hopen we op nog meer kuikens, onder andere bij de Europese ooievaars, kroeskoppelikanen, Europese kraanvogels en sneeuwuilen. De rendieren zijn verblijd met de geboorte van een rendierkalf en bij de Bennetts wallabies steekt regelmatig een wallabiejong zijn kop uit de buidel. Kortom, de lente is volop aangebroken in Zoo Parc Overloon!

Bezoekers moeten nog even wachten voordat de pasgeboren toks zichtbaar zijn. Von der Decken's toks broeden in boomholten. Ze metselen de ingang van het hol dicht met een mengsel van modder, uitwerpselen en vruchtenpulp. In dit dichtgemetselde nest broedt het vrouwtje haar eieren uit. Doordat in het metselwerk een kleine spleet wordt opengelaten, kan het mannetje voedsel voeren aan de moeder en haar jongen. Wanneer de jongen groot genoeg zijn wordt het nest van binnenuit open gebroken en vliegt moeder met jongen uit.

Veel activiteiten met Hemelvaart en Pinksteren
Bezoekers kunnen met Hemelvaart en Pinksteren niet alleen op kraamvisite bij de rendieren en wallabies. Er is nog veel meer te beleven in het park. Voor de kinderen worden allerlei activiteiten georganiseerd, zoals roofvogeldemonstraties, theater, poppenkast, Beestenboel en schminken. Wie wil weten welk dier bang is voor zijn eerste zwemles en welk dier een echt mama's kindje is, kan nog tot en met 24 mei meedoen aan de speurtocht "Een Ei hoort erbij".

In Zoo Parc Overloon is sinds kort een bijzondere Beelden Expositie te bewonderen. In de botanische tuin staan prachtige serpentijnstenen beelden van galerie Stone Dreams. De beelden zijn gemaakt door Zimbabwaanse kunstenaars en bij verkoop komt een deel van de opbrengst ten goede aan werkgelegenheidsprojecten in Guruve in Zimbabwe. Op Hemelvaartsdag en beide Pinksterdagen zal een Zimbabwaanse kunstenaar van Stone Dreams in Zoo Parc Overloon werken aan een nieuwe creatie. Bezoekers kunnen vragen stellen en zien hoe vanuit steen een prachtig kunstwerk ontstaat.

De speurtocht "Een Ei hoort erbij" gaat de laatste weken in. Kinderen kunnen nog tot en met tweede Pinksterdag deelnemen aan deze speurtocht over jonge dieren. Het speurtochtformulier is voor € 1,50 verkrijgbaar bij de kassa. De volledige opbrengst van de speurtocht gaat naar een natuurbehoudproject voor kraanvogels in Rusland.

Meer informatie: www.zooparcoverloon.nl

advertentie