Nieuw boek over bevrijding Boxmeer nu in de winkel_ Deel dit artikel ‹ Terug

Nieuw boek over bevrijding Boxmeer nu in de winkel

Geplaatst op: vrijdag 29 november 2019


Afgelopen zondag 24 november werd het boek dan eindelijk gepresenteerd aan een volle theaterzaal in de Weijer in Boxmeer. Tijdens deze presentatie vertelden auteurs Guido Siebers en Geurt Franzen met een mooie presentatie over de achtergrond en de totstandkoming van het boek en reikten zij het eerste exemplaar uit. Na de presentatie was het mogelijk het boek aan te schaffen en onder het genot van een borrel werd er nagepraat over het boek en de weg ernaartoe. Foto's van de presentatie zijn te bekijken op de website: klik hier.
 
Het boek
75 jaar geleden, in september 1944, werd Boxmeer bevrijd. De blijdschap was van korte duur. De bewoners moesten weldra evacueren want het dorp aan de Maas werd frontgebied. De Duitsers, die zich verschanst hadden aan de overzijde van de rivier, keerden herhaaldelijk terug en maakten het de geallieerden niet gemakkelijk. Tot frontgebied verklaard is in woord en beeld een verslag van die laatste oorlogsmaanden, met indrukwekkende verhalen, nieuwe feiten en heel veel illustraties en kaartmateriaal. Het boek is een luxe uitgave geworden: boordevol illustraties en unieke foto's verdeeld over 224 bladzijden. Op de website van Tot frontgebied verklaard wordt er nog duidelijker gemaakt waarom dit boek niet mag missen in je  boekenkast.
 
In de winkel
Het boek ligt vanaf nu bij boekhandel Van Dinter in Boxmeer en is online verkrijgbaar via de webshop van Uitgeverij Reinaert voor het kleine bedrag van € 24,50.
advertentie