Deel dit artikel ‹ Terug

Nature Event succesvol in Zoo Parc Overloon

Geplaatst op: woensdag 12 mei 2010


In de eerste week van de meivakantie, van 1 mei tot en met 9 mei, hebben studenten van de werkgroep Wildlife Destination op unieke wijze bezoekers van Zoo Parc Overloon kennis laten maken met de tien natuurbehoudprojecten van Stichting Zodiac Nature Watch. Tevens hebben zij geld ingezameld voor de diverse projecten. Na negen dagen promoten en het informeren en enthousiasmeren van de bezoekers is een bijzonder hoog bedrag aan donaties opgehaald. Bij de afsluiting op 9 mei is een cheque van € 1.917,32 overhandigd door Destination Wildlife! Zodiac Nature Watch, de natuurbehoudstichting van Zoo Parc Overloon, is erg blij met deze bijdrage voor natuurbehoud.

Gedurende de gehele week hebben rangers met verrekijkers, laboranten met microscopen en onderzoekers met camera's verspreid door het park gestaan om mensen te vertellen over de verschillende natuurbehoudprojecten. Tevens was een leuke speurtocht te koop en konden bezoekers bij diverse stands zelf ervaren hoe het is om aan natuurbehoudonderzoek deel te nemen. Op de afsluitende dag werd door middel van een theatervoorstelling de problematiek van de kraanvogels in beeld gebracht.

Destination Wildlife is een werkgroep die natuurbehoud onder de aandacht wil brengen. Hierbij staat de bescherming van flora en fauna in binnen- en buitenland centraal. De werkgroep is opgericht door vijftien eerstejaars studenten van de opleiding Eco & Wildlife Studies van Helicon Opleidingen Geldermalsen. De studenten hopen met Destination Wildlife een extra waarde te geven aan hun opleiding.

Meer informatie: www.zooparcoverloon.nl