Deel dit artikel ‹ Terug

Genomineerden Dr. Peelencultuurprijs bekend

Geplaatst op: dinsdag 12 november 2019


Deze week hebben de leden van de commissie de genomineerden op de hoogte gebracht van hun kandidatuur voor de Dr. Peelencultuurprijs en de Dr. Peelen Stimuleringsprijs 2019. Het was een hele klus om te bepalen welke voordrachten kans mogen maken op deze mooie prijzen van de gemeente Boxmeer. De commissie was erg blij met de vele voordrachten uit alle delen van de gemeente. Daarnaast zijn ze wederom uiterst zorgvuldig te werk gegaan om de diversiteit aan inzendingen zo objectief mogelijk te beoordelen.

Genomineerden
Uit de vele voordrachten kunnen helaas maar een beperkt aantal genomineerden naar voren komen. Voor de stimuleringsprijs zijn twee voordrachten genomineerd, te weten de Sluis&Stuwgroeters bij de Sambeekse sluis en de dialectwerkgroep ‘Wie wá bewaart’ uit Overloon. Er zijn drie voordrachten genomineerd voor de Dr.Peelencultuurprijs. Dat zijn in willekeurige volgorde: Vereniging De Metworst, Stichting Landschapsbeheer Boxmeer (SlaBox) en de tweejaarlijkse manifestatie Kunst van het Geloven.

Uitreiking
Op zaterdagavond 11 januari worden de winnaars van de dr.Peelencultuur- en stimuleringsprijs bekend gemaakt door Burgemeester en Wethouders van de gemeente Boxmeer. Naast de eer en een prachtig beeldje, ontvangen de winnaars ook een mooi geldbedrag van respectievelijk 750,- en 250,- euro. De avond is vrij toegankelijk en dus is iedereen welkom op deze avondvullende feestelijke uitreiking, waar bij de 4e Hoedanigheid de muzikale noot zal verzorgen.

www.drpeelen.nl

advertentie