Deel dit artikel ‹ Terug

Avondvierdaagse Boxmeer 2010

Geplaatst op: vrijdag 7 mei 2010


1 – 2 – 3 – 4 juni 2010.

Op dinsdag 1 juni 2010 gaat de 31e editie van de Boxmeerse avond wandelvierdaagse van start. Vier dagen lekker wandelen in de mooie omgeving van Boxmeer. Al vele jaren kent deze avondvierdaagse meer dan duizend wandelaars per dag en is daarmee een van de grotere in de omgeving. Verleden jaar namen ongeveer 1.329 wandelaars deel en de organisatie rekent dit jaar op 1.400 wandelaars.

Op 1-2-3-4 juni a.s. kan men weer vier avonden wandelen op de afstanden 5-10-15-20-25. De korte afstanden zijn er speciaal voor de jeugd, voor de meer ervaren wandelaars zijn er de 15, 20 of 25 kilometer. Met name vanuit de scholen men in toenemende mate meer georganiseerd aan de avondvierdaagse gaan deelnemen. Ook zien we een jaarlijks stijgend aantal deelnemers dat zich via deze avondvierdaagse op de Nijmeegse Vierdaagse voorbereidt. Dat ligt natuurlijk aan de periode waarin gewandeld wordt, maar ook aan de geboden afstanden en de tijd waarop men (na school of werk) kan starten.

Mooie routes zijn uitgezet in de omgeving van Boxmeer. Er wordt gewandeld via het Sambeeks broek naar Sint Anthonis; naar Vortum-Mullem, Holthees en Vierlingsbeek, het prachtige natuurgebied De Vilt in Beugen, langs de Maas en door het schitterende Maasheggengebied, waar onlangs een aantal paden van een goede verharding is voorzien. De wandelaars op de langere afstanden komen onder andere ook in Sint Anthonis, Oeffelt en Sint Agatha. Kortom een unieke kans om in vier dagen alles te zien van het oudste landschap van Nederland.

Iedere dag is er voor de deelnemers een traktatie, mogelijk gemaakt door verschillende sponsors. Op de laatste dag wordt iedereen feestelijk onthaald in het Weijerpark. Het drumgilde van het H. Bloed, muziekkapel De Liefhebbers en de Sensation Cheerleaders zullen de wandelaars op de feestelijke intocht begeleiden.

Nordic walking
Voor de groeiende groep Nordic walkers is deze avondvierdaagse uitstekend geschikt gebleken, gezien ook het aantal deelnemers uit deze categorie dat groeiende is. Het gebruik van poles (stokken) is derhalve toegestaan. Er zijn geen aparte routes, de nordic walkers maken gebruik van dezelfde routes als de andere deelnemers. Dat geldt overigens ook voor de rolstoelers.

Vernieuwingen
Deze wandelvierdaagse kent als een van de weinige in Nederland ook afstanden van 15, 20 km én 25 km die ideaal gebruikt kunnen worden als training voor de Nijmeegse Vierdaagse. Omdat deze wandelaars er vaak al snel “de pas” in zetten heeft de organisatie vanaf dit jaar voor de routes 15-20-25 km een aanpassing gemaakt. Men zal sneller van het parcours afgaan dat ook door de 5 en 10 km wandelaars wordt gebruikt, zodat men sneller een flink aantal kilometers kan maken.

Starttijden
Er kan iedere wandelavond door de deelnemers aan de 5 of 10 km tussen 17:30 en 19:00 uur gestart worden bij De Weijer. De 15 en 20 km wandelaars kunnen iets eerder van start gaan, namelijk tussen 16.30 en 19.00 uur. De deelnemers aan de 25 km kunnen starten tussen 16.30 en 18.00 uur. Voor deelnemers aan de Nijmeegse vierdaagse dus een uitstekende mogelijkheid om ook buiten het weekend een meerdaagse wandeltocht te trainen. Voor de lange afstanden kan men dagkaarten kopen.
Er zal iedere dag gestart worden vanaf de achterzijde van De Weijer, De Raetsingel 1 te Boxmeer, en ook aan die zijde keert men weer terug.

Voorinschrijven
Om lang wachten op de eerste wandelavond te voorkomen is er de mogelijkheid tot voorinschrijven. Hiervoor kan men uitsluitend terecht op het startbureau in De Weijer (voorzijde) op vrijdag 28 mei tussen 19:00 en 20:00uur en op maandagavond 31 mei 2010 tussen 19:00u. en 21:00u. Men ontvangt dan een korting op het inschrijfgeld. Voor de afstanden vanaf 15 km kan men ook digitaal inschrijven. Dat geldt voor groepen op alle afstanden. Het is ook mogelijk om alsnog in te schrijven bij aanvang op de eerste wandelavond, maar dan ontvangt men geen korting.

Website
Op de website treft u meer informatie aan en ook foto’s van de afgelopen jaren. Zie daarvoor: www.vierdaagseboxmeer.nl
advertentie