Deel dit artikel ‹ Terug

Laat je verrassen door regionaal schrijftalent uit het Land van Cuijk en Maasduinen

Geplaatst op: dinsdag 22 oktober 2019


Het Land van Cuijk en Maasduinen blijken vruchtbare grond voor schrijvers. Er huizen een kleine 150 – bij ons bekende – schrijvers, en daar mag de regio trots op zijn. Vanaf nu zijn hun boeken die te lezen en lenen zijn bij BiblioPlus te herkennen aan de oranje ‘Regioschrijvers-sticker’. De sticker heeft BiblioPlus in samenwerking met De Kneep ontwikkeld. De Kneep is een initiatief voor en door schrijvers en taalmakers in het Land van Cuijk en Maasduinen. BiblioPlus en De Kneep zetten met de nieuwe sticker de regioschrijvers in het zonnetje.

Regioschrijver Ineke Kraijo
In het Land van Cuijk en Maasduinen zijn veel schrijvers en dichters actief. Ineke Kraijo is er daar één van. Met maar liefst 26 boeken voor kinderen van alle leeftijden siert zij menig bibliotheekkast. Onlangs verscheen haar nieuwste boek ‘Lieke turnt voor publiek’, het vierde deel uit de Radslagreeks. En Ineke zit niet stil; momenteel werkt ze aan drie boeken tegelijk, waarvan één voor volwassenen.
Benieuwd naar regionaal talent Ineke Kraijo of één van de vele anderen? Doe een greep uit het regionale aanbod en laat je verrassen.

De Kneep
De Kneep wil inwoners van het Land van Cuijk en Maasduinen laten kennismaken met alle soorten regiotaalmakers. Dan doen ze bijvoorbeeld door jaarlijks een Boek&Bal te organiseren, maar ook door middel van publicaties en (aanhaken bij) andere evenementen.
Voor meer informatie ga je naar www.biblioplus.nl.
advertentie