Deel dit artikel ‹ Terug

Overloonse Tentfeest: 10 jaar feest in de tent!

Geplaatst op: donderdag 10 oktober 2019


Op 18, 19 en 20 oktober is het dan zover, 10 jaar Tentfeest Overloon! Wie had dat durven dromen in 2010….

Oprichting
Het idee voor Stichting Tentfeest Overloon is begin 2010 ontstaan door Paul, Hans, Marijn en Friso. Vier mensen waren nodig om de taken goed te kunnen verdelen. Bovendien was het de insteek dat er sprake zou zijn van aanvullende kennis of kunde. Johan, Eddy en (ome) Jos sloten later aan voor de broodnodige technische kennis en de bouwploeg was een feit. 
Overloon en omgeving werden geënthousiasmeerd door middel van persoonlijke benadering, huis-aan-huis, sandwichborden en posters posters en nog eens posters. ‘We kopen t.z.t. wel een kaartje’ werd er gezegd, totdat een week voor het feest zowel de vrijdag als de zaterdag compleet uitverkocht waren (750 personen per avond). De organisatie kreeg vervolgens telefoontje na telefoontje voor extra kaarten ????.
Bij de bouw van de tent waren wij zeer actief betrokken, helpen vloeren leggen, bijzettentjes bouwen, wanden en natuurlijk de aankleding in de eigen herkenbare huisstijl. Op 22 en 23 oktober 2010 is de eerste, succesvolle editie van Tentfeest Overloon gehouden.

Doorontwikkeling

De edities erna waren binnen no-time uitverkocht, binnen een dag na start verkoop (traditiegetrouw op 1 augustus om 00u) waren alle kaarten weg. Overrompeld door de massale toeloop werd de tent in de jaren daarna uitgebreid, eerst naar 1000 bezoekers per avond en uiteindelijk naar 1250 per avond.

In de doorontwikkeling werden de kernwaarden centraal gesteld:
jong & oud;
laagdrempelig & betaalbaar;
gemoedelijk & ons kent ons;
overzichtelijk & kleinschalig.

Veel aandacht en tijd werd geschonken aan de generaties vanaf 40 jaar. Aan de keukentafel van Frank van Gaal werd het idee bedacht om deze groepen persoonlijk te benaderen. Er was de mogelijkheid om een eigen hangtafel te huren + 10 kaarten en daarbij een eigen ober die deze groepen ontzorgde op het gebied van de nodige drankjes.
Bovendien werd het stamcafé opgezet achterin de tent, een gedeelte met een eigen bar, hemeldoek en afscherming van het geluid met een doek over de gehele breedte van de tent vanaf 2,20 meter tot aan de nok. Uiteraard alles zoveel als mogelijk in de eigen huisstijl.

Bij het 5-jarig bestaan werd er groots uitgepakt en werd er onder andere een zes meter hoge “5” gemaakt van een groot aantal bierkratjes. De vele tiewraps / kabelbinders lieten de nodige slijtage achter op de fijne handen van de organisatie ????.

In 2016 werd in eigen beheer de middenbar ontworpen en gebouwd, centraal in de tent neemt deze een prominente positie in waar al menig drankje is genuttigd.
Het muzikale entertainment is in de jaren doorgezet zoals bij de oprichting bedacht, live muziek van een band. Random is jarenlang de huisband geweest ter zijde gestaan door onder anderen Fragment, Cold Turkey, Los Zand, Beat IT, Q5 New Style, Anderkovver, De Coronas, Beethoven, Memphis Maniacs, Afslag 7, Piano & Co, Loco Loco Discoshow, Royal Beat en ons latere huisband Proost!
En uiteraard was hij er ook bij: Ricky Corony, de huis-dj!! En als kers op de taart was er de eigen gouden plaat “Tenten in de wei”!

Jubileum
Inmiddels zijn zowel de organisatie als de bouwploeg stap voor stap uitgebouwd tot het team dat er nu staat, een mooie mix van jeugd en ervaring. Hiermee denken wij de continuïteit voor de toekomst te waarborgen en er uiteraard een mooie jubileumeditie van te gaan maken!

Een editie waar op de vrijdag onze huis-dj Ricky Cornony een eigen gloednieuwe show zal neer zetten met alles wat daarbij hoort inclusief led wall, special effects, danseressen en diverse gastoptredens! In het voorprogramma staat Hard2Get, een fantastische coverband welke je kunt kennen van The voice of Holland. Met passie en toewijding komen de mannen met de beste tracks van het moment, classics van vroeger en Hollandse krakers. Voor ieder wat wils dus!
Tussen de acts door zal DJ Mick Vullings ervoor zorgen dat ook dan de voetjes van de vloer gaan.

Op de zaterdag staat Proost geprogrammeerd, deze band behoort inmiddels tot de beste coverbands van Nederland en is al jaren een garantie voor een top sfeer in een bomvolle feesttent!
En dit jaar is er voor het eerst een soloartiest en dan ook direct de koning van de polonaise….. Ronnie Ruysdael!! Het maakt voor Ronnie niet uit wie hij voor zich heeft, deze rasartiest zet zijn excentrieke tanden in het publiek en laat niet los voordat iedereen ‘een gaatje in zijn knetter’ heeft. Er wordt volop gelachen, gesprongen, meegezongen en een polonaise is 100% garantie!

Met wie dans jij de hele nacht?
Hopelijk tot op 18, 19 en/of 20 oktober!
Stichting Tentfeest Overloon

advertentie