Deel dit artikel ‹ Terug

Decoraties gesneuvelde Kapitein Ellis officieel overgedragen

Geplaatst op: dinsdag 1 oktober 2019


Op zaterdag 28 september ontving burgemeester Sijbers uit handen van Roland Ellis de ingelijste decoraties van de in 1944 gesneuvelde kapitein Roland Ellis. De gelijknamige neef van Roland Ellis (op de foto rechts) was vanuit Nieuw-Zeeland op bezoek in Nederland voor de herdenkingen vanwege 75 jaar vrede en vrijheid. Bevrijder captain Roland Ellis sneuvelde op 27 september 1944. Hij werd uiteindelijk met drie andere gesneuvelde militairen begraven op het kerkhof aan de Breestraat. Links op de foto de heer Tonny Goossens. Zijn familie onderhoud al die jaren het graf van kapt. Ellis en het contact met de familie. Van generatie op generatie is deze taak doorgegeven binnen de familie Goossens uit Sint Anthonis.
Burgemeester Marleen Sijbers sprak de aanwezigen, en in het bijzonder natuurlijk de heer Ellis en zijn vrouw in het Nederlands en het Engels toe en dankte hen voor hun komst naar Sint Anthonis.
Na overhandiging van de decoraties beloofde zij de herinnering aan Kapt. Ellis levend te zullen houden. Burgemeester Sijbers eindigde met de woorden die op de grafsteen van Ellis staan:
At the going down of the sun – and in the morning – we will remember him
advertentie