Deel dit artikel ‹ Terug

Zomerse jubileumeditie Raamvallei Duomarathon wederom groot succes!

Geplaatst op: dinsdag 24 september 2019


Volgende editie staat alweer gepland

De vijfde editie van de Raamvallei Duomarathon gaat de boeken in als één groot feest! Met entertainment en heerlijkheden op de smikkelplatskes en een speciaal Raamvallei Duomarathon-biertje van Brouwerij De Blauwe Knoop in de goedgevulde goodiebag. Voor de helden die dit jaar voor de vijfde keer aan de start staan, is er zelfs een jubileum t-shirt. “Stuk voor stuk zijn het ambassadeurs van ons evenement; die zetten we graag in het zonnetje”, aldus voorzitter Daniëlle Kremers.

Tijdens de eerste editie stonden er 66 duo’s aan de start. Nu waren alle 250 beschikbare duo-tickets al binnen een weekend uitverkocht. De deelnemers komen – soms in grote groepen – uit het hele land. “Ze kijken echt uit naar ons evenement. Voor ons als organisatie is dat fantastisch. Maar wij doen het natuurlijk niet alleen. We mogen de vele vrijwilligers op de route en bij de smikkelplatskes niet vergeten. Dit weekend waren we maar liefst met zo’n kleine honderd man in touw. Op velen kunnen we al vijf jaar een beroep doen. Geweldig!”

Weergoden

Waar de regen vorig jaar nog met bakken uit de lucht kwam, daar zorgen de weergoden dit jaar voor een feestelijk sfeertje. De hele dag schijnt de zon en is het zomers warm. Het zijn de ideale omstandigheden om na afloop van het evenement even bij te komen in de – niet zo warme – hottub. Of te genieten met de voetjes in een lekker voetenbad. Dat alles in een feestelijke ambiance, waarbij de grote doorschijnende tent met prachtige decoratie meteen in het oog springt.

Duomarathon-lied

Veel deelnemers blijven gezellig napraten. Waarbij ze verrast worden door een optreden van de Plastic Paddies en Reel to Real, die ook op de route al te vinden waren. De muzikanten spelen samen, waarbij natuurlijk ook het Duomarathon-lied niet mag ontbreken. Kremers vertelt: “Toen zangeres Esther in het eerste jaar als deelneemster langs Reel to Real kwam, nam ze de microfoon om House of the rising sun te zingen. Samen hebben ze vervolgens het Duomarathon nummer geschreven.”

Volgende editie

Voor ze weer huiswaarts vertrekken, informeren veel deelnemers bij de organisatie alweer naar de volgende editie. Kremers vertelt: “We organiseren de Raamvallei Duomarathon altijd op de vierde zondag in september. Dat is volgend jaar dus 27 september. Zoals de deelnemers van ons gewend zijn, krijgen ze ruim voor de start van de inschrijving al een seintje. Die zal weer op 1 februari van start gaan.

Nagenieten van de vijfde editie? Bezoek dan www.facebook.com/raamvalleiduomarathon en bekijk alle foto’s.
Foto gemaakt door Toon Willems.

advertentie