Deel dit artikel ‹ Terug

Global Math Week start bijna

Geplaatst op: dinsdag 24 september 2019


Dit jaar start de Global Math Week op donderdag 10 oktober 2019. Vorige jaar deden ruim 5 miljoen kinderen, over de hele wereld, hieraan mee. Het streven voor dit jaar is om het dubbele aantal deelnemers te bereiken. Erik van Haren is Nederlands ambassadeur van dit project en vertelt over ‘Exploding Dots’. Op zijn YouTube-kanaal deelt hij iedere zondag om 12:00 uur een DWVM-video (staat voor: De Week Van Mathplay) en deze week kondigt hij de Global Math Week aan. Hij neemt ons mee naar de wereld van wiskundige machines,
waarin ‘Exploderende Stippen’ worden uitgelicht.

Klik op deze link om naar het YouTubekanaal van Erik van Haren te gaan en bekijk hier de DWVM-video van deze week (nr. 18):
Tip: abonneer jezelf gratis en vrijblijvend op dit YouTube-kanaal en mis nooit meer een nieuwe Mathplay-video!
De Global Math Week wordt georganiseerd voor basisscholieren van groep 6 t/m groep 8 en voor leerlingen op het voorgezet onderwijs van elk leerniveau. Dit project biedt een gratis online lesprogramma voor de ontwikkeling van rekenvaardigheden. Het verhaal over exploderende stippen is door professor James Tanton bedacht en wordt door veel wiskundedocenten omarmd. Wereldwijd nemen ruim 20.000 wiskundedocenten dit project op in hun lesprogramma.

Aanmelden is gratis en kan via www.globalmathproject.org.
Op deze website en op www.explodingdots.org kun je meer informatie vinden over de Global Math Week en de Exploding Dots experience. Of benader Mathplay, door een mail te sturen naar: info@mathplay.eu.

Erik van Haren is tevens te boeken voor presentaties, workshops en energizers. Wil je dat hij langskom om jou en je collega’s meer te vertellen en uitleg te geven over de exploderende stippen of is er een ander wiskundig onderwerp waarvan je wilt dat hij een gezelschap komt informeren en enthousiasmeren? Zijn motto is “Alles is wiskunde!” en via Spelenderwijs leren hoopt hij wiskunde voor iedereen begrijpelijk en toepasbaar te maken. Mathplay is opgericht om het vak wiskunde en de schoonheid ervan te introduceren in alle lagen van de bevolking. Erik wil mensen laten inzien dat wiskunde voor iedereen toegankelijk en belangrijk is. Met de laagdrempelige en actieve manier van leren helpt Mathplay met de ontwikkeling van wiskundige inzichten en vaardigheden. De aanpak is een directe reactie op het huidige wiskundeonderwijs, waarin docenten uitleggen hoe een proces moet worden uitgevoerd door hierover te vertellen en voorbeelden te geven. Mathplay stimuleert het opdoen van eigen ervaringen en persoonlijke ontwikkeling. De afkeer uit een onterecht gevoel van onmacht om het vak te leren en angst dat dit toch nooit zal lukken probeert Mathplay tegen te gaan. De wiskundeles zou een programmaonderdeel moeten zijn waar leerlingen naar uitkijken!