Gemeente Boxmeer 75 jaar bevrijding_ Deel dit artikel ‹ Terug

Gemeente Boxmeer 75 jaar bevrijding

Geplaatst op: dinsdag 10 september 2019


In 2019 en 2020 vieren we dat Brabant 75 jaar geleden is bevrijd en dat we sindsdien in vrijheid leven. Tijdens de Tweede Wereldoorlog zijn levens voor altijd ingrijpend veranderd.

STILLEVENS?
STILLLEVENS is een collectie van 75 maquettes (40cm x 40cm) op schaal 1:87/H0 gemaakt door Studio Rocco Verdult. De STILLLEVENS verbeelden sleutelscènes uit 75 persoonlijke Brabantse oorlogsverhalen, die zijn opgehaald in het kader van Brabant Remembers. We willen het publiek letterlijk om het verhaal heen laten lopen en zo de kans geven vanuit verschillende perspectieven naar een sleutelscène te kijken en te interpreteren, te fantaseren of zich in te leven in de situatie van toen. Iedereen kan vervolgens voor zichzelf bepalen om het feitelijke verhaal te gaan lezen of om hierover met anderen in gesprek te gaan. Meer info:

BRABANT REMEMBERS?
Brabant Remembers vertelt deze bijzondere, inspirerende en persoonlijke verhalen, waarin een levens veranderende keuze centraal staat. Vijfenzeventig verhalen, voor ieder jaar dat we in vrijheid leven één. Deze verhalen vormen het uitgangspunt voor een Brabant breed programma en de (inter)nationale campagne Brabant Remembers. Samen met de gemeenten en partners worden deze verhalen vertaald naar een innovatief cultureel programma in 2019-2020. Het doel hiervan is om de impact van de Tweede Wereldoorlog over te dragen, tastbaar en invoelbaar te maken en zo ook de jongere generaties te bereiken.?

ACTIVITEITEN GEMEENTE BOXMEER?
In alle dorpen van de gemeente wordt de bevrijding van 75 jaar geleden herdacht met diverse activiteiten. Deze vinden plaats van september 2019 tot mei 2020. Via de site van de Stichting BING,informeren wij u doorlopend over de invulling van de diverse evenementen. 
advertentie