Theater De Steenakker opent nieuwe theaterseizoen_ Deel dit artikel ‹ Terug

Theater De Steenakker opent nieuwe theaterseizoen

Geplaatst op: maandag 9 september 2019


Als opmaat naar een seizoen met artiesten van wereldfaam!
Zaterdagochtend 14 september treedt in De Steenakker de in de jazzwereld bekende pianist Michiel Braam op, samen met saxofonist Frank Nielander. Tijdens Jazz Tour Aan De Maas zijn er drie fietsroutes die door het land van de Maas, zowel in de kop van Limburg, als in Noord Oost Brabant lopen. Onderweg vinden op bijzondere, monumentale locaties mini jazz concerten plaats. Meer informatie over routes, optredens en tickets is te vinden op jazztouraandemaas.nl.
Bij Huistheater De Steenakker zijn tijdens Jazz Tour aan de Maar op zondag 14 september twee mini jazz concerten te horen om 11.00 én 12.00 uur.

Nieuw Theaterseizoen
Daarna start De Steenakker in oktober met singer-songwriter Marcel de Groot. Natuurlijk is hij de zoon van, maar Marcel doet dat vooral op zijn geheel eigen wijze. En dat al meer dan 25 jaar. Zijn oeuvre is breed en gevarieerd. Van musical tot filmmuziek, van solo artiest tot begeleidingsgitarist en zanger met o.a. Maarten van Roozendaal. Marcel weet een zaal voor zich te winnen. Met zijn ongeëvenaarde gitaarspel, Nederlandstalige nummers, wonderschone teksten en zijn warme stem. Zondag 6 oktober 15.30 uur.

In november en december heeft De Steenakker drie concerten speciaal voor de feestmaand december. De eerste is van internationaal geroemd pianist met een concertpraktijk in tot nu toe 117 landen, Mike del Ferro. Hij komt met trompettist Andre Heuvelmans. 
Maria Emilia komt met fadomuziek. Maria zong al op jonge leeftijd in alle belangrijke fadohuizen in Portugal. Ze is één van de grootste fadotalenten van dit moment. Ze komt samen met drie gitaristen voor vier concerten naar Nederland. 
Tijdens het derde concert treedt de jonge singer-songwriter Rachel Croft uit York op (Engeland). De Indie folk muziek van Rachel kenmerkt zich door van oorsprong Keltische melodieën. Haar stem klinkt als ‘een engel’, met een opmerkelijk bereik dat je aandacht trekt, ontroert en niet meer loslaat. Een speciale avond voor kerst mét een Keltisch buffet, muziek, gecombineerd met verhalen verteld door Bart Vaessen (mede eigenaar van de Steenakker). Een idee voor zowel een sfeervolle als inhoudelijke kerstborrel-uiteten voor groepen, collegae en vrienden.

In januari start de Steenakker het nieuwe jaar met een pianist van wereldfaam: Michiel Borstlap. Maar ook de jonge formatie INKT, cabaretier Rob Scheepers, er worden lezeingen gegeven in het teken van 75 jaar bevrijding, Brabant Remembers. 
In mei zijn er twee Americana concerten. De eerste is van de uit Vlaanderen afkomstige Guy Verlinde. De tweede is van de Brabantse singer-songwriter Mercy John. 
De Steenakker sluit het seizoen af met volgens The Times: “One of the most fearless and creative saxophonist of the moment”, Yuri Honing.

Voorafgaand aan de concerten op zondagmiddag kun je een wandeling maken over de voormalige dijk van het Duits lijntje en de oude buurtschap van de Steenakker (16de eeuw). Dat wandeling staat onder begeleiding van een gids (gratis) die onderweg over de historie van deze oude trein verbinding en over de Steenakker vertelt. Indien passend bij het concert vindt deze wandeling in stilte plaats. Vanaf januari 2020 tot aan de zomer staat deze wandeling over het Duits lijntje in het teken van ‘Brabant Remembers’. In de Steenakker zijn gedurende het seizoen wisselende exposities te zien die op dit thema aansluiten. Na afloop van de programma’s is er een nazit met de artiesten en op zondagmiddag huisgemaakte soep.
 
Meer info op www.desteenakker.nl
advertentie