Deel dit artikel ‹ Terug

BiblioPlus start met cursus Online regelen

Geplaatst op: dinsdag 13 augustus 2019


Voor iedereen die meer wil weten over het online regelen van overheidszaken start Biblioplus binnenkort in de Bibliotheken met de cursus Digisterker. Dit is een zeer praktische cursus voor iedereen die het lastig of spannend vindt om via internet zaken te regelen bij de digitale overheid.Steeds vaker wordt contact met de gemeente en overheid tegenwoordig online geregeld.

Tijdens de brede cursus van Biblioplus komen dan ook meerdere zaken aan bod. Zo wordt geleerd hoe een DigiD aangevraagd en gebruikt moet worden, hoe via internet een afspraak bij de gemeente gemaakt kan worden en hoe verschillende regelingen vanuit de overheid aangevraagd kunnen worden. Denk aan bijvoorbeeld het aanvragen van zorgtoeslag bij de Belastingdienst of het aanvragen van een PGB bij de Sociale Verzekeringsbank. Ook wordt geleerd hoe informatie over de overheid opgezocht kan worden en hoe zaken geregeld worden op MijnOverheid.nl.
Vier cursusbijeenkomsten van elk 2 uur.

De cursus Digisterker bestaat uit vier bijeenkomsten van twee uur. In deze tijd worden stap voor stap de verschillende onderdelen uitgelegd door een docent. Tijdens de cursus maakt de cursist op de computer oefeningen uit een werkboek. Het is dan ook belangrijk dat de deelnemers al wat bekend zijn met computers. Voor geïnteresseerden die deze kennis en vaardigheden nog onvoldoende bezitten is het handig om eerst de cursus Klik&Tik te volgen. Deelnemers van die cursus leren bijvoorbeeld websites te bekijken, e-mails te schrijven en hoe bestanden te downloaden. Meer informatie over Klik&Tik is te krijgen via het telefoonnummer van BiblioPlus: 0485-583500.

Aanmelden

De kosten van de cursus Digisterker bedragen eenmalig €13,50 euro voor leden van Biblioplus en €16 euro voor niet-leden. Het cursusboek en koffie of thee zijn daarbij inbegrepen. Aanmelden kan via de website van BiblioPlus: www.biblioplus.nl. of telefonisch bij BiblioPlus: 0485 - 583500
De cursussen worden gegeven op de volgende locaties en data.

Bibliotheek Sint Anthonis (start 2 september), Bibliotheek Gennep (start 3 september), Bibliotheek Cuijk (start 9 oktober), Bibliotheek Grave (21 oktober), Bibliotheek Mill (18 november) , Bibliotheek Boxmeer (start 19 november) en Bibliotheek Gennep (start woensdagmiddag 20 november van 14 tot 16 uur) De cursustijden zijn steeds van 10.00 tot 12.00 uur.
advertentie