Deel dit artikel ‹ Terug

Summmertime Gennep 2010

Geplaatst op: maandag 26 april 2010


Over twee maanden start de derde Summmertime in Gennep. Vanaf 26 juni t/m 28 augustus zit de Markt in hartje Gennep weer tien zaterdagen op rij bomvol. Telkens vanaf 14.00 uur is er voor nop te genieten van live-muziek, zang en dans of show. De vier avonduitvoeringen op 26 juni, 17 en 24 juli en 28 augustus starten om 20.00 uur. Deze 14 voorstellingen zijn mede mogelijk gemaakt door bijdragen van de gemeente Gennep en de horeca op de Markt. Onder de nu 90 sponsors verdienen AH Gennep, SCA Hygiene Products, Teunesen Zand & Grint, Janssen Pers, Nebuvast en Contour Accountants & Belastingadviseurs speciale vermelding. O.a. de Torenstichting, GESP, Biblioplus en kunstencentrum De Meander werken actief mee.

De financiering van het basisprogramma is rond, al is nog sponsorwerving nodig voor het voorprogramma op 20 juni en de omlijsting. Summmertime opent formeel op 26 juni met verrassende romantische, licht klassieke muziek. Daarna zijn er pop- en rockbands plus klanken uit Tsjechië, Oostenrijk, Ierland, Griekenland, Brazilië, VS en voormalig Nederlands-Indië te beluisteren. Iedereen kan op 7 augustus via workshops meebouwen aan een toren. Een modeshow (28 augustus) zal evenmin ontbreken.

Niet alles speelt zich af op de Markt. Uiteindelijke doel is heel hartje Gennep te verlevendigen, al zal dat met een nu nog braakliggend Jan Lindersplein niet lukken. Toch verschijnen er bezienswaardigheden en attracties in de straten, waaronder levensgrote insecten plus een mobiele orgelman. Op 14 augustus is er een voorproefje van de internationale Keramisto-manifestatie (18 en 19 september). Op Zandstraat 66 zetelt de Meander met kunst en workshops. Speciale vermelding verdient het ooievaarspaar. Als er jonkies komen kun je ze wellicht zien uitvliegen vanaf het oude stadhuis. Natuurlijk Gennep!! Kortom; deze zomer valt er elke zaterdag weer genoeg te beleven in Gennep.
advertentie