Deel dit artikel ‹ Terug

Derde primeur bij Daags na de Tour

Geplaatst op: dinsdag 25 juni 2019


Met het invoeren van de mogelijkheid om de vrijwillige bijdrage op elektronische wijze te voldoen, heeft Daags na de Tour voor dit jaar de derde primeur in huis,

Eerder werd al bekend dat er voor het eerst een rolstoeltribune wordt gebouwd. En ook livestreaming, waarbij de ronde van begin tot einde op internet en op vier grote schermen langs het parcours wordt uitgezonden, was niet eerder onderdeel van Daags na de Tour.
Bij de dertien posten waar bezoekers het parcours op kunnen, staan vrijwilligers met collectebussen waarin naar eigen believen met cash geld een donatie kan worden gedaan. In de bus is ook een pin-apparaat verwerkt, zodat bezoekers eventueel met hun bankpas een zelfgekozen bedrag kunnen voldoen. In 2013 werd het entreegeld afgeschaft. Sindsdien vraagt de organisatie de wielerliefhebber en feestganger om een spontane gift.

Nog plaats in bedrijvenronde
In de ronde om de Bedrijvenbokaal Industriële Kring Land van Cuijk en Noord-Limburg die maandag 29 juli tijdens Daags na de Tour wordt verreden, is nog plaats voor enkele teams.

Teams kunnen inschrijven met drie renners per team. Een voorwaarde is dat de deelnemer geen binnenlandse of buitenlandse wielerlicentie heeft. Individueel kan het podium op de Spoorstraat worden gehaald, ook de drie sterkste ploegen vallen in de prijzen. De wedstrijd start om 16.00 uur, de deelnemers krijgen twaalf ronden voor de wielen wat overeenkomt met 24 kilometer. Elke renner rijdt met een transponder, zodat de de tijd elektronisch wordt gemeten. Omkleden en douchen is mogelijk in sporthal het Hoogkoor dat binnen het parcours ligt. Om de bedrijvenronde in goede orde te laten verlopen en de veiligheid zo goed mogelijk te waarborgen krijgen alle deelnemers persoonlijk de reglementen in de bus. Inschrijven en info: daagsnadetour.nl