Deel dit artikel ‹ Terug

Werkgroep ’KOM ERBIJ’ stelt zich voor

Geplaatst op: vrijdag 21 juni 2019


Kom erbij is de kernboodschap van de werkgroep ‘KOM ERBIJ’. De werkgroep heeft als doel om alle mensen uit de gemeente Boxmeer te stimuleren om mee te (blijven) doen aan de samenleving.
Meer dan een miljoen Nederlanders voelt zich ernstig eenzaam. Hoewel ouderen extra kwetsbaar zijn, ondervinden ook veel mensen op jongere leeftijd de negatieve gevolgen van eenzaamheid.
Wist u dat uit cijfers van de GGD-monitoren blijkt dat in de gemeente Boxmeer 41% van alle inwoners eenzaamheid ervaart? Bij 65+ers is dat zelfs 44%. En bij volwassenen tussen de 19 en 64 jaar 39%. Dat zijn percentages om over na te denken! Eenzaamheid is een groot gezondheidsprobleem!

Dit is voor de gemeente Boxmeer reden geweest om een werkgroep te starten, de werkgroep ’KOM ERBIJ’. Op dit moment bestaat de werkgroep uit een afvaardiging van Biblioplus, gemeente, GGD, Pantein, Sociom en SWOGB.

’KOM ERBIJ‘ laat u binnenkort met de zomerkalender zien dat er in de gemeente Boxmeer veel activiteiten zijn om bij aan te sluiten. U hoeft zich niet te vervelen, u mag erbij komen. U zult de komende tijd ook mooie verhalen lezen over hoe mensen uit onze samenleving oog hebben voor elkaar. Bijvoorbeeld door een kopje koffie te gaan drinken bij de buurvrouw die altijd maar voor het raam zit. Of een praatje te maken met de (onbekende) persoon die elke dag voorbij komt wandelen. Heeft u goede voorbeelden of ideeën hoe we mensen kunnen stimuleren of uitdagen om MEE TE DOEN, laat het ons weten en stuur per mail een bericht naar i-wl@boxmeer.nl.