Deel dit artikel ‹ Terug

Geslaagde verjaardag Zoo Parc Overloon

Geplaatst op: donderdag 22 april 2010


Gratis entree voor de inwoners van Overloon, een gevulde verrassingstas voor de eerste 100 bezoekers van het dierenpark, een vol activiteitenprogramma met onder andere roofvogeldemonstraties, poppenkast, theater en gratis rondleidingen, en natuurlijk het uitblazen van tien kaarsen op de grote verjaardagstaart en het uitdelen van de taartpunten aan de dieren. De 10e verjaardag van Zoo Parc Overloon werd gisteren feestelijk gevierd. Meer dan 1.000 bezoekers passeerden gisteren de toegangspoort van het 10-jarige Zoo Parc Overloon.

Voor deze bijzondere gelegenheid was een taart gemaakt bestaande uit 10 taartpunten met voer voor 10 bijzondere diersoorten in Zoo Parc Overloon. Om 14:00 uur werden de 10 kaarsen op de taart door Jorn, de kinderDIERekteur van het park, en Zoodey, de mascotte van Zoo Parc Overloon, uitgeblazen. Aansluitend werd een lang-zal-ze-leven ingezet en ging de kinderDIERekteur met zijn klas de 10 diersoorten trakteren op de verjaardagstaart. Zo werden de kleine panda’s voorzien van een taartpunt bamboe, de gibbons smulden van de fruittaartpunt, de kamelen verdrongen zich om de taartpunt met hooi en de ringstaartmaki’s en rode vari’s deden zich tegoed aan de apenbrokkentaartpunt. Aan het eind van de middag kregen de kinderDIERekteur en zijn klas nog een presentje als aandenken aan de verjaardag.

Op 21 april 2010 was het precies 10 jaar geleden dat Zoo Parc Overloon werd geopend voor publiek. Inmiddels is het park 10 jaar ouder, 10 hectare groter en is de diercollectie uitgebreid met vele bijzondere diersoorten. De afgelopen jaren heeft het park vele hoogtepunten gekend waaronder de realisatie van het ruime, overdekte ZooRama, de komst van bijzondere dieren als cheetahs, gibbons en tapirs en de geboortes van zeldzame dieren als kleine panda’s en kroeskoppelikanen. Dat het park de afgelopen tien jaar is uitgegroeid tot een prachtig park met bijzondere diercollectie is ook bezoekers niet ontgaan. Afgelopen jaren werd het park beloond met onder andere de benoeming tot Beste dierentuin van Nederland door het ANWB-blad De Kampioen en een tweede plek in de Uitjestest van de NS.

www.overloonzoon.nl
advertentie