Deel dit artikel ‹ Terug

Roepaen Reggae Camp

Geplaatst op: dinsdag 4 juni 2019


In 2013 organiseerde Roepaen voor het eerst een Reggae festival, nu kriebelde het weer en komt de organisatie 31 augustus terug met een nieuwe editie: Reggae Camp.

Samora (NL)
Samora is dé nieuwe reggaesensatie van Nederland. De zangeres brengt een frisse mix van reggae, soul, funk en pop en weet het publiek binnen no-time aan het dansen te krijgen. In februari bracht ze haar eerste album Moengo uit en eerder verschenen de singles ‘Cry No More’, ‘Blazin up Di Fyah’ en het onlangs uitgebrachte ‘Me Na Fallin’. Verwacht vuur, soul en dikke meeslepende grooves. Deze dame gaat de wereld veroveren dus mis haar niet!

Boomshakalak Soundsystem (NL)

De heren en dame van Boomshakalak Soundsystem zijn uitgegroeid tot connaisseurs op het gebied van dancehall, toasters, (skinhead) reggae,calypso en dub(step). Gehuld in rood, groen en geel weet Boomshakalak de aandacht op zich te vestigen en met de swing van de afterbeat houden ze hem vast. Zet deze vrolijke reggaefamilie tussenhousers, hiphoppers of rockers, Boomshakalak Soundsystem nesteltzich in en laat alle harten voelen wat zo lekker is aan Jamaica, Brabant en reggae. Irie.

Joggo (NL)
Joggo is een bekende naam in de reggae scene, hij maakte als reggae zanger internationaal naam met hits als ‘Beware’, ‘See it in your Eyes’, ‘Peace and Love’, en ‘Roots Ites’. Uiteraard hoor je tijdens Roepaen Reggae Camp de bekende hits, maar hij komt ook met nieuw materiaal.

Royal Sounds (UK)

De Future Sound of Reggae door de jonge gasten van Royal Sounds. De positieve roots reggae van deze band wint in de UK aan steeds meer populariteit en ook in de rest van Europa weten ze het publiek te boeien. De broers speelden o.a. op Reggae Geel, Rototom Sunsplash, Boomtown Fair en Zwarte Cross.

Banda Senderos (DE)
Dancehall gemixt met reggaegrooves en blazers die surfen op een vette bass, dat is Banda Senderos . Het contrast van de twee frontmannen met diverse muzikale achtergronden maakt het een unieke moderne reggae-sound. De 9-koppige crew komt uit Essen (DE) en bestaat uit leden uit bijna alle continenten, dus ook in de lyrics komt dit terug, de teksten zijn in het Engels, Spaans, Duits, Frans en Lingala. De energie van de band is ongekend, de shows van Banda Senderos is dansen tot je erbij neervalt. Zweten gegarandeerd.

Reggaebomb (NL)
Kingston in Utrecht: Reggaebomb. Het reggaefeest is al jaren een begrip, het begon in EKKO, stond in De Helling en nu in DB’s. Het feest staat bekend om zijn uplifting en relaxte sfeer, resident-dj´s Sista Souljah, Don Arco, Martial Ard en Skank Around Sound brengen een eerbetoon aan de authentieke Jamaicaanse muziek. Je hoort grootheden als Damian Marley, Tarrus Riley, Chronixx en Protoje maar ook de classics van Buju Banton, Beres Hammond, Frankie Paul en Sizzla.

Tickets
Een dagticket voor zaterdag 31 augustus kost € 25,- en de genieters die een vol weekend in Reggae sferen willen vertoeven betalen € 40,- (incl. camping en programma op zondag).

Tickets voor Roepaen Reggae Camp zijn te koop via www.roepaenreggae.nl
advertentie