Deel dit artikel ‹ Terug

De Gastvrijheid wint Plattelandsaward Land van Cuijk 2019

Geplaatst op: dinsdag 28 mei 2019


Beste, leukste en meest gastvrije bedrijf tijdens Plattelandsrondje

Zorg- en gastenboerderij De Gastvrijheid in Velp is door de undercover juryleden van het Verrassende PlatteLand van Cuijk uitgeroepen tot winnaar van de Plattelandsaward Land van Cuijk 2019. Eigenaar Hein Hendrikx en zijn vrouw Lindy werden afgelopen donderdag door voorzitter Carel van Genugten en het Graafse bestuurslid Friede Simmes in het zonnetje gezet. “Ik weet dat de award er is, maar dat wij ‘m konden winnen; daar heb ik nooit bij stil gestaan. Dit is dus een complete verrassing.”

Gastvrijheid
Voor het bestuur van het Verrassende PlatteLand van Cuijk was er dit jaar geen twijfel mogelijk over de winnaar. “Alle leden hebben er weer een bijzondere happening van gemaakt voor de vele fietsers die op avontuur gingen over ons platteland. De gastvrijheid op veel plekken viel daarbij absoluut op. Maar hier in Velp maakten ze hun naam zelfs meer dan waar. Sterker nog: het programma overtrof alle verwachtingen”, vertelt Van Genugten op het boerenterras van De Gastvrijheid.

“Het is een bedrijf dat veel te bieden heeft en dat laten ze zien”, zo lezen we in het juryrapport. Daarbij ontbreekt de gastvrije beleving niet tijdens Ons Plattelandsrondje. Parkweerwachten zorgen voor welkome ontvangst en wijzen de weg, terwijl er op het terrein van alles te beleven is voor jong en oud. Van een markt met spulletjes die de deelnemers van de zorgboerderij hebben gemaakt, tot aan heerlijke lekkernijen van eigen fruit. Er is live muziek en voor de kinderen zijn vele activiteiten, zoals een skelterbaan en schminken.

Vrijwilligers

“Deze prijs is ook absoluut voor onze deelnemers, hun ouders en onze vele vrijwilligers; zonder hen hadden we onze bezoekers – het waren er ruim vierhonderd – echt niet zo in de watten kunnen leggen”, aldus de eigenaar, die benadrukt dat hij het hele jaar door extra handjes kan gebruiken. “Al is het maar om een enkele keer in de tuin te helpen. Wat dat betreft is vrijwilligerswerk bij ons ook heel vrijblijvend.”

Vijftien jaar geleden zijn de ouders van Hendrikx gestart met een op jongeren gerichte zorgboerderij. Samen met zijn vrouw Lindy werkt hij zelf ook alweer een aantal jaar mee. “Naast jongeren kunnen inmiddels ook volwassenen terecht op onze zorgboerderij. Daarnaast hebben we dagbesteding voor kinderen die na schooltijd extra begeleiding nodig hebben. In het weekend vangen we de kinderen en jongeren ook op in logeergroepen.”

Boerenterras

Wil je nu zelf die gastvrijheid ervaren, dan heeft Hendrikx nog een leuk nieuwtje. “Het boerenterras is vanaf nu iedere dinsdag, woensdag, donderdag en zaterdag in de ochtend en middag geopend.”

Meer weten over de Gastvrijheid? 
www.degastvrijheid.nl
advertentie