Deel dit artikel ‹ Terug

Rondleidingen Boxmeer met gidsgroeters weer gestart

Geplaatst op: maandag 20 mei 2019


Op 9 mei liep gidsgroeter Jan Sieben met een groep geïnteresseerden door Boxmeer. Het nieuwe seizoen is weer begonnen.
De eerste rondleiding van dit jaar startte onder een stralende zon op initiatief van het TOP Bibliotheek Boxmeer met een aantal bibliotheekmedewerkers. Jan Sieben deelde zijn kennis over Boxmeer. Hij vertelde o. a. over de Weijer; over de katholieke scholen van vroeger; over verdwenen kloosters; waarom er zoveel zilversmeden zijn; het geheim van de tegels met een bokje in de Steenstraat; het graf van de graven en nog veel meer. De deelnemers vonden het een heel geslaagde ochtend.

Iedere donderdag

De wandelingen vinden elke donderdag van mei t/m september plaats om 10.00 uur vanaf het TOP in de Bibliotheek van Boxmeer, afwisselend verzorgd door de gidsgroeters Wil Bank, Henk de Best, Jan Oostlander en Jan Sieben. Van te voren reserveren is niet noodzakelijk. Voor informatie over wandelingen in Boxmeer op andere tijden, bel 0485 573045.

Ook in de andere dorpen van het Land van Cuijk worden rondleidingen georganiseerd. Raadpleeg hiervoor www.landvancuijk.nl/agenda
Wilt u meer weten over het TOP? Op de Hemelvaartmarkt op 30 mei van 11.30 uur tot 17.00 uur in de Kloostertuin van het Karmelietenklooster is het TOP aanwezig. TOP Bibliotheek Boxmeer is zes dagen in de week geopend tijdens openingstijden van de bibliotheek. U vindt deze op www.biblioplus.nl TOP Bibliotheek Boxmeer, De Raetsingel 1 (in de Weijer), Boxmeer.
advertentie