Deel dit artikel ‹ Terug

Jubileumtweeling geboren in Zoo Parc Overloon

Geplaatst op: woensdag 21 april 2010


Het eerste cadeau voor het jarige Zoo Parc Overloon is wel een hele bijzondere! De dierverzorging werd vanochtend bij de dwergapen verrast door twee nieuwelingen. Vannacht is het witgezichtoeistitievrouwtje bevallen van een tweeling! Een beter begin van deze bijzondere dag waarop het Overloonse dierenpark 10 jaar bestaat kon het park zich niet wensen. Bezoekers die de kersverse tweeling willen bewonderen moeten wel goed kijken. De tweeling is zeer klein en zit goed verstopt op de rug van de moeder.

Zoo Parc Overloon is erg blij met deze geboorte, mede omdat de witgezichtoeistitie een bedreigde diersoort is. Met behulp van een speciaal fokprogramma dragen Europese dierentuinen, waaronder Zoo Parc Overloon, een steentje bij aan de instandhouding van deze soort. De geboorte van deze tweeling is dan ook een belangrijke bijdrage aan dat fokprogramma.

De witgezichtoeistitie is een dwergapensoort die voorkomt in de tropische regenwouden van Brazilië. Dit kleine aapje is voornamelijk overdag actief en leeft in groepen. Zo’n groep bestaat uit een dominant vrouwtje, haar partner en de jongen. De jongen blijven in de groep, zelfs wanneer ze volwassen zijn en zelf jongen krijgen. De groep in Overloon bestaat inmiddels uit dertien dieren.

Verjaardag
Vandaag is het precies 10 jaar geleden dat Zoo Parc Overloon haar deuren opende voor het publiek. Om dit heugelijke feit te vieren zal vanmiddag om 14:00 uur de kinderDIERekteur van Zoo Parc Overloon met zijn klas de 10 kaarsen op de speciale verjaardagstaart voor de dieren uitblazen. Zoodey, de mascotte van Zoo Parc Overloon, zal aansluitend met de kinderen de grote taart in stukken verdelen en verschillende diersoorten in het park trakteren op een lekker stuk verjaardagstaart.

Voor de bezoekers van Zoo Parc Overloon staat een middag vol feestelijke activiteiten op het programma. Vanaf 13:00 uur staan verschillende activiteiten op het programma. Gidsen geven op verschillende tijdstippen gratis rondleidingen, op het roofvogeldemonstratieveld verzorgt een valkenier spannende roofvogeldemonstraties en bezoekers kunnen tijdens de Zoo Times de bewoners van het park beter leren kennen. In het kindertheater wordt de poppenkastvoorstelling ‘Zoodey is jarig’ gespeeld en een spetterende Magic Zoo Show. De avontuurlijke kinderen kunnen op zoek naar echte mammoetbotten tijdens Expeditie Mammoet. De schminkmeiden toveren de kinderen in een mum van tijd om in hun lievelingsdier en bij de educatieve kar Beestenboel kun je de dierenwereld voelen, ruiken en horen terwijl een gids bijzondere wetenswaardigheden vertelt.

www.overloonzoo.nl
advertentie